Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
20.08.2014. u 12:00

Branko Grčić, potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije, poznat po optimizmu bez pokrića, pronašao je još jednom rezultate za koje je uvjeren da mu idu na ruku

Grčić se hvali rezultatima ministrice Mrak Taritaš

Branko Grčić, potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije, poznat po optimizmu bez pokrića, pronašao je još jednom rezultate za koje je uvjeren da mu idu na ruku. U velikom razgovoru za Slobodnu kao ilustraciju preokreta nepovoljnih gospodarskih trendova Grčić je naveo podatak da je u prvih šest mjeseci broj građevinskih dozvola po vrijednosti projekata veći 30 posto nego godinu prije. Vjerojatno i jest, ali ne zbog naglog gospodarskog uzleta potaknutog Grčićevim mjerama, nego zbog masovne legalizacije bespravno izgrađenih objekata.

Treba li zabraniti kruzere bez građevinske dozvole?

Večeslav Mrčelić, splitski poduzetnik, podnio je kaznene prijave protiv državnih službenika koji su, tvrdi on, opstruirali njegov projekt broda hostela Bostel Dalmatia u koji je uložio pola milijuna eura. Premda sličan brod hotel već radi u Rijeci, od Mrčelića su tražili građevinsku dozvolu (?) i nisu mu htjeli izdati kategorizaciju jer “brod ne može imati dvojaku funkciju, biti brod i hotel”. Najbolje da država po kratkom postupku zabrani i sve kruzere, imali građevinsku dozvolu ili ne.

Policija naplatila 61 posto više kazni nego lani

Ranko Ostojić, ministar unutarnjih poslova, jedan je od rijetkih čije ministarstvo bilježi odlične poslovne rezultate. U prvih šest mjeseci 2014. naplatili su 198,6 milijuna kuna kazni u prometu, što je 61,6 posto više nego lani.

Župan prodao zemljište da djeci kupi udžbenike

Matija Posavec, međimurski župan (HNS), pronašao je model da svi učenici osnovnih škola u županiji dobiju besplatne udžbenike. Udžbenici za 9870 učenika stoje 6,1 milijun kuna, a Posavec je osmislio da dio daju gradovi, općine i država, a 2,4 milijuna županija. Kako županija tih novaca nema, sredstva će namaknuti prodajom županijskog zemljišta na području bivše vojarne. “Ako zatreba, imamo i bivše školske zgrade u Kotoribi i Orehovici, pa možemo i njih kapitalizirati”, izjavio je za 24sata poduzetni župan Posavec koji je sebi i suradnicima već smanjio plaće da bi srednjoškolci imali besplatan prijevoz do škole. Šteta što se na međimurskog župana ne ugledaju i njegovi brojni kolege.

>> Međimurska županija prodaje zemljište za kupnju udžbenika

Komentara 5

AN
ANM
12:32 20.08.2014.

Mene zanima koji je to stručnjak zaposlio Grčića u redovni radni odnos, i koliko godina je držao tog stručnog ekonomistu (nek se ekonomisti ne ljute)??? Zar u ove dvije godine nije dokazao da je ... nedovoljno stručan???

L0
luena 01
14:25 20.08.2014.

Hvali se tudjim uspjesima kad nema svojih ,sta ce...

Avatar Peterančan
Peterančan
17:49 20.08.2014.

A kad drug župan sve rasproda, kak bu onda kupoval udžbenike? Ma baš ga briga, dugove bu ostavil svojem nasljedniku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije