Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
socijalno osviješteni

Međimurska županija prodaje zemljište za kupnju udžbenika

Matija Posavec
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
18.08.2014.
u 07:22

Župan Matija Posavec smatra da za obvezno osnovnoškolsko obrazovanje treba osigurati i uvjete pa to i čini

– Ako je osnovnoškolsko obrazovanje obvezno, onda se trebaju osigurati i uvjeti. Uloga politike i javnog sektora je upravo pomoći da sve ovo o čemu govorimo ne bi bilo samo mrtvo slovo na papiru. Žao mi je što i druge županije nisu krenule u ovakav projekt, pa ni Vlada – poručuje međimurski župan Matija Posavec (HNS) obrazlažući odluku o kupnji udžbenika za sve učenike osnovnih škola u njihovoj županiji.

Otkazane narudžbe

Roditelji koji su već u knjižarama naručili školske udžbenike po cijeni od 600 do 1200 kuna narudžbe su stornirali zadovoljni što će u rujnu, kad ionako imaju povećane troškove za odjeću i školski pribor, uštedjeti na udžbenicima. Projekt najmlađeg hrvatskog župana, koji je nakon dolaska na vlast izazvao simpatije javnosti jer mu je među prvim potezima bilo smanjenje plaća sebi i županijskim službenicima, stajat će 6,1 milijun kuna, koliko stoji 98.400 udžbenika za 9870 učenika. Tijekom ljeta našao je i model financiranja: oko 2,7 milijuna kuna dat će gradovi, općine i država, a 2,4 milijuna kuna osigurat će županija, kao osnivač škola, preraspodjelama unutar proračuna.

Prodaja bivše vojarne

Dodatnih 900.000 kuna namaknut će prodajom županijskog zemljišta na području bivše vojarne.

– Ako zatreba, imamo i bivše školske zgrade u Kotoribi i Orehovici pa možemo i njih kapitalizirati – kaže Posavec.

>> Međimurska županija osigurala besplatne udžbenike za osnovce

Komentara 4

MM
mmarija
12:55 18.08.2014.

Svaka cast zupanu trebale bi se i ostale zupanije ugledat na njega i njihovu zupaniju...

Avatar Ivica Max
Ivica Max
20:53 20.08.2014.

To su HRVATSKI političari. Rasprodali bi bud pošto imovinu koja nije njihova. Zanima me kome je prodao i po kojoj cijeni. Da je sposoban ne bih prodavao HRVATSKU grudu - već bi ju dao u koncesiju ili na njoj otvorioio nešto što bi donosilo novac i na taj način osigurao knjige za djecu svake naredne godine. Još takvog nazovi političara nazivaju poduzetnim-takav je bio i sanader kada je prodavao inu i HRVATSKU grudu. Zar na ovakav nesposobni način uzima političke poene. Di je USKOK da ispita kome i po kojoj cijeni je prodao NAŠU imovinu

VE
vezana
20:53 18.08.2014.

...moja deca prestara, ali platil bum prek razno raznih poreza i davanja (možda i prek poreza na aute), kaj ne bi onda nam svima trebali biti zahvalni roditelji školaraca?!?!? Župan prodaje naše, a ne svoje zemljište. Onaj koji padne razredaa taj bu dobil i druge godine nove knjige?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije