Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HDSSB proslavio deseti rođendan

Glavaš započeo kampanju, najavljuje pobjedu u Osijeku

branimir glavaš i dragan vulin
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/2
07.05.2016.
u 15:48

Uvjeren je kako budućnost HDSSB-a nije upitna te da će birači shvatiti kako su svoje glasove "presipali suludo i bez ikakvih rezultata, u lijeve ili desne političke tabore".

U jeku izborne kampanje za parlamentarne izbore, lani u studenom, sjećam se dobro riječi Tomislava Karamarka kojemu smo, umjesto da se bavio sobom, mi bili noćna mora i upućivao je poruke upravo HDSSB-u, najavljujući kako će nas rasturiti na tim izborima. Mi smo mu bili opsesija, noćna mora. Nije uspio u svojoj nakani i svojem imperativu, to je sve prošlost – rekao je Branimir Glavaš na proslavi desetog rođendana HDSSB-a. Iako imaju dva zastupnika (među kojima je i on, nap.a.), nastavio je, "utihne saborska dvorana kada oni govore".

Uvjeren je kako budućnost HDSSB-a nije upitna te da će birači shvatiti kako su svoje glasove "presipali suludo i bez ikakvih rezultata, u lijeve ili desne političke tabore". Istaknuo je i kako se predsjednica države "ne smije stavljati na stranu HDZ-a i zastupati njihov program jer takokrši ustav".

-Toga smo bili svjedoci nekoliko dana. A Vlada se još ni danas nije uspjela složiti. U hrvatskom parlamentu je opće rasulo. U četiri mjeseca rada Sabora bilo je na klupama saborskih zastupnika bilo je svega desetak nekih sakatih zakonskih prijedloga koji se mijenjaju u članku ili dva. Dakle , Vlada ne funkcionira, sukobi između HDZ-a i MOST-a su svakodnevni i nije teško procijeniti što će se dogoditi i u kojem pravcu Hrvatska ide- rekao je Glavaš. Kazao je i kako HDZ želi ovladati policijom kako bi "usmjeravao istrage"

Generator krize su, stava je on, "stotine tisuća uhljeba u državnom apartu".

-Administracija u Hrvatskoj, državna, zapošljava oko 250.000 ljudi. Hrvatska ima stanovnika kao Berlin i prigradska naselja, 4,5 milijuna. Ima li Berlin 250.000 zaposlenih u administraciji? Nema. Kada bi ih se otpustilo, zbrinulo i poslalo na biro, uz onu minimalnu naknadu da mogu preživjeti dok ne nađu drugi posao, ušteda bi u Hrvatskoj bila 15 milijardi kuna. To je ključ problema – izračunao je.

Iz osječkog HNK, Glavaševa je stranka započela i, rečeno je, predizbornu kampanju za lokalne izbore. Imperativ im je pobjeda u Osječko-baranjskoj županiji, ali i Osijeku.

- Najavljujemo pobjedu u Osijeku, to je naš program. HDSSB je bio i bit će vodeća politička snaga u idućem desetljeću na prostoru od ilove do Iloka – zaključio je.

Stranka, inače, broji oko 30.000 članova.

Ključne riječi

Komentara 21

MM
mali mate56
17:08 07.05.2016.

Ivu Sanadera za nositelja liste, krađom si postao vlasnik Slavonije i krađom si DrIvu stavi za predsjednika HDZ a Sad Skupa u Krađu!!

LU
Luka1710
18:19 07.05.2016.

Nažalost, kakvi smo ljudi, još će i HDSSB uvjerljivo pobjedit. Zašto dat glas nekoj novoj opciji u Osijeku kad možeš dokazanim kriminalcima.

JU
jurayy
20:40 07.05.2016.

Užas ajme meni

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije