Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
12.08.2014. u 13:15

„Dobro jutro, Hrvatska“ već toliko dugo nudi hrpu kojekakvih najava reportaža i razgovora da voditeljima nije preostalo drugo nego da se međusobno oduševljavaju

I jutros su se dvoje voditelja odlično zabavljali i bili oduševljeni jedno drugim, uz opću radoznalost svekolike publike – što nas je podsjetilo na provaliju koja se otvorila između nekadašnje i ove današnje emisije. Nekad je u „Dobro- jutro- Hrvatskoj“ bilo korisnih informacija i izravnih javljanja o događajima. Danas „Dobro jutro, Hrvatska“ samo glumi televiziju na kojoj se stvari događaju u trenutku u kojem ih gledamo, a zapravo ta emisija iz dana u dan postaje sve nepotrebnija hrpa najava za ono što će biti ili što je bilo. Došlo se do toga da su i jutros voditelji Sanja Doležal i Frano Ridjan imali jaču komunikaciju jedno s dugim nego s gledateljima ovog sve žalosnijeg projekta.

I danas su najave svojih reportaža i razgovora o prošlosti i budućnosti čitale lokalne reporterke i reporteri koji to bez ikakvog razloga rade uživo. Rođen je novi TV format „najave uživo iz rodnog mjesta“, a prije tih reporterskih najava idu što je moguće duhovitije i zapetljanije najave najava, što ih iz studija izgovara dvoje voditelja. Da su lokalne novinarske sile te svoje najave snimile unaprijed, one bi bile možda bolje, možda jeftinije, a TV pretplatnici sigurno ne bi imali dojam da ih netko uzalud pokušava uvjeriti da gledaju pravu televiziju.

Kako već dovoljno dugo surađuju s reporterima s obale i iz unutrašnjosti, voditelji Sanja i Frano proširili su nepostojeću toplinu i duhovitost svoje komunikacije i na sve reportere koji će najaviti svoje razgovore sa socijalnom radnicom, predsjednikom teniskog kluba, skejterom, svjetioničarem, tenorom, vlasnikom kabine na kupalištu itd. Dnevno izloženi tolikoj količini televizijske robe s početka prošlog stoljeća, svi su voditelji, i Karmela i Meštrović i Ferlin, postali su nepodnošljivo srdačni – u nedostatku boljeg rješenja.

>> TV slika sinoć pokazala: Dinamo je mrtav, a ni Cibona se ne osjeća najbolje

>> Premijer Zoran Milanović prekasno se počeo ulagivati Franji Tuđmanu

Komentara 26

KG
KG002
13:43 12.08.2014.

Ova je emisija postala opća žalost... Nekada se HRT mogao pohvaliti stručnim voditeljima koji su držali do pravilnog izgovora, koji su bez preseravanja i nepotrebnog smijuljenja znali biti i duhoviti i ozbiljni. Ovo danas sve više liči na RTL-ovu ekipu neškolovanih i bivših Big Brother zvijezda. Žalosno.

ST
strsljen2013
17:59 12.08.2014.

Sklanjajte Doležalku i vratite nam Blažu.

FI
fiberglas
14:37 12.08.2014.

Cijela hrt je jedan veliki praxiten overdose.Zaglupljivanje i sedativiziranje ´´svekolikog pučanstva´´. Pacifikacija širokih narodnih masa.Što gluplji i smireniji narod to manje šanse za otpor! Nije samo djh nego cijeli niz nemuštih i trećerazrednih emisija..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije