Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
premijer u opatiji

Milanović: Razmišljamo o prekrcavanju sirijskog kemijskog oružja

milanović u opatiji
Foto: Goran Kovacic/pixsell
1/3
10.12.2013.
u 14:20

U kraćem je predavanju studentima govoreći o odgovornosti Hrvatske kao članice EU i drugih međunarodnih institucija govorio i o aktualnom rješavanju pitanja uništenja sirijskog kemijskog oružja

Predsjednik Vlade Zoran Milanović, koji je danas posjetio Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji, u kraćem je predavanju studentima govoreći o odgovornosti Hrvatske kao članice EU i drugih međunarodnih institucija govorio i o aktualnom rješavanju pitanja uništenja sirijskog kemijskog oružja navodeći da i Hrvatska kao i sve zemlje Mediterana sudjeluje u razgovorima o tome.

– Ovih se dana donosi odluka o transportu "prekusora", što nisu bojni otrovi, sirijskog kemijskog oružja na uništavanje, vjerojatno u Atlantiku u organizaciji američke vojske, ali negdje se mora pretovariti. Konzultacije su u kojima sudjelujemo u tijeku, ali vidjeli smo što je bilo u Albaniji pa pozivam preventivno na otvorenu raspravu o tome jer javnost mora imati sve informacije – kazao je premijer dodajući da je riječ o projektu niskog rizika, operaciji koja sigurnosno i ekološki nikoga ne ugrožava. O toj je temi, kazao je, već razgovarao i s predsjednikom Ivom Josipovićem.

Možemo sudjelovati u jednom plemenitom projektu, ne moramo, ali javnost to mora znati. Trenutačnu korist od toga nemamo, ali mi smo članica UN-a, NATO-a, EU, zemlja koja želi mir u svijetu i trebamo zaključiti postoje li rizici za Hrvatsku i koje su koristi – kazao je premijer posebno naglašavajući da nas nitko ni na što ne može natjerati te da ni nema takvih pokušaja.

Milanović je istaknuo i da je turizam definitivno put razvoja Hrvatske i to zahvaljujući očuvanom prostoru upozoravajući pritom da  Hrvatska mora odlučiti što želi i naći mjeru između potrebe očuvanja prirodne baštine i razvoja gospodarstva .

Odgovarajući na pitanja o tome može li se spriječiti odljev mladih kadrova iz Hrvatske premijer je kazao da Vlada ne otvara radna mjesta, ali da je njena zadaća uklanjati barijere investicijama koje
osiguravaju zaposlenost. Komentirajući visoku stopu nezaposlenost među mladima od 51 posto Milanović je kazao da su u toj skupini najveći problem oni mladi ljudi, u populaciji od 15 do 25 godina, koji su bez posla i uz dvije pive postaju zapaljiva masa.

- To su oni koji se ne školuju, ne studiraju, ne sudjeluju u drugim programima obrazovanja, traže posao, a ne mogu ga naći i trenutno ih je 65 tisuća što čini 13 posto među mladim nezaposlenim ljudima - kazao je Milanović.

>> Milanović lošiji od Kosor, oporavak za pet godina

Komentara 35

Avatar maladala
maladala
14:47 10.12.2013.

Ma to Milanoviću, bravo, kad vidimo što nam se dešava na cestama a o prugama da ne pričamo, slobodno nam to uvezi pa nas dokrajči do kraja! Turska je isto u NATU i susjedna zemlja Siriji pa što se tamo ne pretovara! Koje nam magle prodaje samo da nam otrov na kraju ostave u Hrvatskoj!

JO
John80
15:29 10.12.2013.

napokon stižu strane investicije, mi njima INU a oni nama bojne otrove. Dogovor stoljeća.

TP
Tihomir Prdež
15:11 10.12.2013.

Veliki Vođa prosipa zrnca mudrosti studentima, priča o kemijskom oružju o kojem nema pojma zato što nema što reći o ekonomiji i turizmu (o kojima isto nema pojma). ON poziva na otvorenu raspravu o sirijskom oružju!?!?...pa gdje taj lik živi? Ajmo raspravu o nesposobnosti premijera i ministara! Ajmo raspravu o kolektivnoj ostavci! Ajmo raspravu o prijevremenim izborima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije