Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dvije godine poslije

Milanović lošiji od Kosor, oporavak za pet godina

milanovic i kosor
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
04.12.2013.
u 19:12

U ovom trenutku 68 posto građana nezadovoljno je svime, dvije godine od pobjede Kukuriku koalicije

Zoran Milanović i partneri na današnji su dan prije dvije godine slavili. Kukuriku koalicija tada je osvojila apsolutnu većinu za vođenje zemlje četiri godine. DNEVNIK NOVE TV, kao i nakon 6 mjeseci, godinu dana pa tako i nakon 2 godine od pobjede proveo je veliko istraživanje među građanima.

Premijer Milanović uspio je za većinu građana postati lošiji premijer od Jadranke Kosor, to misli njih 37 posto, pokazalo je istraživanje. Riječ je o najvećem skoku u godinu i pol. Da je bolji, misli 32 posto građana, a da je podjednak, misli 26 posto građana. Ne zna njih 5 posto.

Građani su pri ocjeni ove Vlade u odnosu na prethodnu podijeljeni. Tako ih 35 posto misli kako je ona ista kao Vlada Jadranke Kosor, a da je bolja, misli 34 posto ispitanika. Da je lošija, misli 28 posto građana, a ne zna njih 3 posto.

Milanović i ministri nakon dvije godine ocijenjeni su dvojkom ili ocjenom 2,3. Još prije godinu dana imali su trojku, odnosno 2,5, a u lipnju prošle godine ili nakon 100 dana građani su ih ocjenjivali sa 2,7. Vlada, kada se gleda u cijelosti, za većinu građana je ispod očekivanja, točnije za njih 69 posto. Da je u skladu s očekivanjima, misli njih 25 posto, a tek 3 posto ovu Vladu smatra odličnom ili iznad očekivanja. Ne zna njih 3 posto.

Nezadovoljstvo je i nakon dvije godine dominantno. U ovom trenutku 68 posto građana nezadovoljno je svime, dvije godine od pobjede Kukuriku koalicije. A njih 26 posto je zadovoljno. Ne zna njih 7 posto.

Prije godinu dana vladalo je slično nezadovoljstvo – kod 60 posto građana, a 30 posto je bilo zadovoljno.

Vladinim mjerama za izlazak iz krize vjeruje sve manje građana. Naime, njih 71 posto ne vjeruje im, a samo 22 posto građana vjeruje u mjere. Ne zna njih 7 posto. I prije godinu dana u mjere građani nisu vjerovali, ali u manjem broju ili njih 64 posto, a vjerovalo je 29 posto građana.

Jedina utjeha Milanoviću i partnerima jest da većina ili 34 posto građana misli da SDP i partneri prije mogu zemlju izvući iz krize od HDZ-a i partnera. Za oporbeni blok je pak 18 posto ispitanika, a za treću opciju 32 posto. Ne zna njih 16 posto.

Većina građana, ako ih pitate kada će se vidjeti pozitivne mjere Vlade, ne zna – točnije njih 32 posto. Da će se rezultati mjera vidjeti nakon 2018., smatra 26 posto građana. Od 2017. do 2018. očekuje ih 8 posto, a do 2016. njih 16 posto. U izbornoj 2015. pozitivne efekte rada Vlade očekuje 12 posto građana. Sljedeće godine pozitivne efekte očekuje 6 posto, a već ih vidi 2 posto građana.

Komentara 81

AN
Ante54321
19:59 04.12.2013.

Stvarno je bilo dosta mrcvarenja hrvatskog naroda i jedine nam Domovine...ostavke, drugovi!!!

Avatar klikun
klikun
19:22 04.12.2013.

Razlog što je Milanović lošiji od Kosor je to što je njoj Sanader stavljao križiće gdje treba potpisati,a Milanović nema nikoga da zna nacrtati zvjezdicu, na križiće ne reagira nezna što je to.

Avatar Ribnik2
Ribnik2
19:54 04.12.2013.

Istraživanje: Milanović lošiji od Kosor, oporavak za pet godina ---------------------------------------------------------------------------------------------------- Nikakovo iznenađenje . Jedino budale i naivnjaci bi mogli vjerovati da Milanović i njegov zločinački SSDP mogu voditi gospodarstvo ove države. Toga su i oni sami svijesni, pa nam zatoam zato i nabacuju razne trivijalne besmislice poput ćirilice i gay brakova kako bi skrenuli pažnju sa svoje nesposobnosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije