Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministarstvo za demografiju

Demograf prof. Akrap: Demografija je malo nespojiva sa socijalom

Petrov, Sabor
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/4
15.10.2016.
u 08:00

Uvođenje Ministarstva za demografiju obitelj, mlade i socijalnu politiku prokomentirao je pročelnik Katedre za demografiju zagrebačkog Ekonomskog fakulteta

Svi naši ugledni demografi bili su složni da je s obzirom na težinu demografskih problema Hrvatskoj nužno ministarstvo za demografiju, ali bili su protiv da bude spojeno s resorom socijale.

Uvođenje Ministarstva za demografiju obitelj, mlade i socijalnu politiku pročelnik Katedre za demografiju zagrebačkog Ekonomskog fakulteta prof. dr. Anđelko Akrap prokomentirao je:

- Ne znam koji će biti ishod i ovlasti novog ministarstva, ali da se pitalo struku Ministarstvo za demografiju ne bi bilo zajedno s resorom socijale. Demografija mi je malo nespojiva sa socijalom, više bi pristajalo da je demografija u okviru regionalnog razvoja, no vidjet ćemo - kazao je.

>> Plenković o novoj Vladi: Intencija je da imamo 19 ministarstava i šest središnjih državnih ureda

Komentara 6

ST
Stipeprof
10:32 15.10.2016.

Za vrijeme komunizma broj stanovnika Hrvatske povećao se za milijun ljudi. Od kad imamo "samostalnu, slobodnu i suverenu" Hrvatsku smanjio se za milijun ljudi. Hrvati su (navodno) tisuću godina sanjali da imaju vlastitu državu. Od kad su je dobili bježee iz nje glavom bez obzira.

OS
osica
15:54 15.10.2016.

gospodine prof. Akrap. Možda i nije nespojivo "demografija i socijala", jer kod se demografija , nužno, "osim zaštićenih zvijezda" naslanja na socijalu. Rodite, beba bolesna, zamjena je već tu, firma prppadne , radite ne dobivate plaću, ili je nedostatna zaza život......"svi putevi s vašim malenim smotuljkom vode vas u socijalu, a ako imate malo sreće možda malecki i prohoda prije prvog posjeta. " Bez zaštite majke, bez stalnog posla roditelja , "demo grafija nam je sve bliža demagogiji".

PL
plaha
17:36 15.10.2016.

Ma tko bi uopće htio sa socijalnom. Stručni radnici u sustavu socijalne skrbi - pravnici, socijalni radnici, psiholozi, socijalni pedagozi - potpuno su marginalizirani, necijenjeni, najslabije plaćeni visokoobrazovani stručnjaci u državi. A zanimljivo je da svi, pa i mediji kojioji redovito prikazuju slučajeve iz perspektive samo jedne strane, najbolje znaju što bi u svakom pojedinom slučaju trebalo učiniti. Nitko se ne prtlja učitelju, liječniku, odvjetniku, veterinaru, stomatologu. ., ali u socijalnu skrb i nogomet baš svi se razumiju. I nitko ne želi u ministarstvo socijalne skrbi pa ni ugledni prof.dr.sc.Akrap. Jer demografije bi valjda trebala biti sustav sam za sebe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije