Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Burna saborska rasprava

Demo: Tražit ću istragu o upravljanju Fondom branitelja

Miodrag Demo
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/4
09.06.2016.
u 19:26

Ukupna dobit Fonda u 2014. iznosila je 37 milijuna kuna, deset milijuna manje nego godinu prije. Fond branitelja gubi dobit i imovinu

HDZ-ov Josip Đakić danas je na saborskoj raspravi o poslovanju Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata za 2014. izrazio zabrinutost za budućnost tog fonda, a u tom stavu pridružili su mu se i drugi zastupnici koji su upozorili kako Fond gubi dobit i imovinu. Ukupna dobit Fonda u 2014. iznosila je 37 milijuna kuna, deset milijuna manje nego godinu prije.

– Gotovo 33 milijuna kuna uplaćeno je Fondu za stipendiranje djece hrvatskih branitelja, a pet milijuna Zakladi hrvatskih branitelja. Isplaćeno je oko 7000 stipendija djeci smrtno stradalih ili nestalih branitelja te HRVI – objasnio je zastupnicima član Upravnog odbora Fonda Ivica Tolić.

Đakić je primijetio da je Fond osuđen na propast nastavi li ovako.

– Ne bude li u Fondu novih dionica, a protekle četiri godine po tom se pitanju nije dogodilo ništa, on će ići silaznom putanjom kao što pokazuje izvješće – naglasio je Đakić. SDP-ov Predrag Matić, bivši ministar branitelja, kazao je da u portfelju Fonda nema novih poduzeća jer je još 2010. tadašnja Vlada promijenila zakon i umjesto obveze uvela mogućnost da se braniteljima daje 7 posto.

– Branitelji tada uopće nisu reagirali, nije bilo prosvjeda, šatora, plinskih boca. I Konačar ode, a braniteljskih 7 posto ostaje zaboravljeno – naglasio je Matić. HDZ-ov Ivan Šuker uzvratio mu je da je bivša Vlada sretno iskoristila tu izmjenu zakona. Miodrag Demo iz Kluba BM 365 slušajući raspravu primijetio je da se ponovno svi svađaju preko leđa branitelja.

– Kako se time upravljalo? Moj Klub tražit će maksimalnu istragu o upravljanju Fonda i zauzeti se da njime upravljaju stručnjaci i oplemenjuju ga – poručio je Demo.

Komentara 13

Avatar Vrijeme
Vrijeme
20:18 09.06.2016.

Istrazi ti bolje kako je iz braniteljskog fonda otislo 7% dionica INA-e Madjarima i tko je to odradio.

SU
SUBARU
20:50 09.06.2016.

Bolje ti istraži svoga šefa Batmana.

DO
dosaosam
21:08 09.06.2016.

Isti ko i njegov gazda Bandolero ,lupa gluposti .Pa gdje si bio do sad čovječe ti si barem blizu vlasti već 20 godina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije