Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sanaderovi odvjetnici

Prodanović: Bili smo uvjereni u ovakvu odluku. Sloković: Postoje šanse za izlazak na slobodu

Sloković Prodanović
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/3
27.07.2015.
u 20:30

Očekujem kako ćemo u ponovljenom suđenju imati bolji tretman, kazao je Prodanović

Čedo Prodanović, odvjetnik Ive Sanadera za RTL televiziju je komentirao odluku Ustavnog suda koji je ukinuo presude bivšem premijeru u slučajevima Hypo i Ina-MOL.

- Obzirom da je cijeli postupak prethodio donošenju ove odluke bio sazdan od dosta povreda prava gospodina Sanadera, na neki način smo bili uvjereni u ovakvu odluku Ustavnog suda. Osnova povreda je pravo na pravično suđenje pri čemu je jedna od osnovnih povreda bio neravnopravni tretman, a tu su i preopterećenost obrane i još mnogo drugih povreda. Očekujem kako ćemo u ponovljenom suđenju imati bolji tretman. Još se nisam čuo sa Sanaderom danas, ali on je očekivao takvu odluku, kazao je Prodanović.

Odluka suda je za Dnevnik Nove TV komentirala i Sanaderova odvjetnica Jadranka Sloković.

 - Presudu sam dobila danas u 15 sati i nisam je uspjela iščitati do kraja. No, vidjela sam da se dio se odnosi na presudu INA-MOL, i taj dio se odnosi na neki način analizu političke odluke koju je sudac Ivan Turudić dao. Naime, Ustavni sud smatra da u predmetu pitanja mita, za što se teretio Ivo Sanader, sud nije smio razmatrati vrijednost političke odluke vlade o produženju ugovora sa MOL-om, i smatra da je to uplitanje pravosudne u izvršnu vlast, i smatra da je taj dio trebalo potpuno izostaviti iz dokazivanja i provođenja postupka i analize u presudi. On ostaje u Remetincu. Do sada je lišen slobode 3,8 godina koje je proveo što u pritvoru što u zavoru. Međutim, s obzirom na činjenicu da nam brzo slijedi odluka o Fimi mediji na Vrhovnom sudu krajem rujna, mi smatramo da određene šanse za izlazak na slobodu ima, kazala je Sloković.

U kratkom sažetku Ustavni sud se ograđuje i da se njegova odluka ne smije uzimati kao dokaz da je Sanader žrtva političkog progona ili sudskog konformizma kako se to tvrdi u njegovoj ustavnoj tužbi. U ponovljenom postupku kazneni su sudovi dužni poštivati stajališta Ustavnog suda.

>> Ukinute presude Ivi Sanaderu za Hypo i Ina-MOL

>> Vrdoljak o ukidanju presude: To je dokaz da ne postoji urota protiv MOL-a

Komentara 68

JU
jupimi
18:58 27.07.2015.

Sicate se kad Sanader dovede Milanovica i dade mu posa u MVP, sad je dobro da se sitia vrkavi,

DU
Deleted user
18:51 27.07.2015.

Prodanović i Sloković su jedni odvjetnici koji su pročitali EU predstupni ugovor,oni nemogu i neće izgubiti niti jedan sudski proces sve dok ga političari ne pročitaju i počmu prmjenjivati!

MP
mku.privat
18:58 27.07.2015.

Sramite se bando lopovska!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije