Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
objavili odluku

Ukinute presude Ivi Sanaderu za Hypo i Ina-MOL

Ivo Sanader
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
27.07.2015.
u 15:51

Ustavni sud se nije bavio pitanjem je li Sanader kriv za ratno profiterstvo i primanje mita jer je to posao redovnih sudova, već jesu li poštovana njegova zakonska, ustavna i konvencijska prava

Ukinute su presude Ivi Sanaderu u slučajevima Hypo i Ina-MOL, odlukom koju je Ustavni sud upravo objavio, a donio ju je u petak.

Ustavni sud nije se bavio pitanjem je li Sanader kriv za ratno profiterstvo i primanje mita jer je to posao redovnih sudova, već jesu li poštovana njegova zakonska, ustavna i konvencijska prava.

U kratkom sažetku Ustavni sud se ograđuje i da se njegova odluka ne smije uzimati kao dokaz da je Sanader žrtva političkog progona ili sudskog konformizma kako se to tvrdi u njegovoj ustavnoj tužbi. U ponovljenom postupku kazneni su sudovi dužni poštivati stajališta Ustavnog suda.

>> Kakva god bila presuda Sanaderu, pravosuđe će utjecati na ishod izbora

Komentara 261

SO
sokol5
16:04 27.07.2015.

Ježiću gdje su pare? 5 mil eura

MA
mahin1986
15:58 27.07.2015.

Hahaha...

SM
SmellsLikeŠit
16:06 27.07.2015.

Pojedinci tumače zakon na svoj način.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije