Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pohvale na blogu

Britanac oduševljen: Postaje li Split konačno internacionalni grad?

Split
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
02.02.2015.
u 22:22

- Prije samo 10 godina u Splitu se otvorio prvi hostel i prije tri godine nije bilo vinskih barova - ističe ovaj hrvatski Britanac

Britanski pisac i bloger s hvarskom adresom Paul Bradbury, na svom se blogu osvrnuo na Split i njegovu sve širu ponudu. Bradbury, koji je rodni Manchester zamijenio Hvarom prije 12 godina, o Hrvatskoj i njezinim ljepotama dosad je napisao više od 6.000 tekstova.

U najnovijem blogu Bradbury piše kako je u Splitu prošlog tjedna imao nekoliko sastanaka tijekom kojih je shvatio kako Split postaje internacionalni grad. - Ručao sam s vlasnicima prvog hrvatskog halal restorana, popio pivo u jednom od najživahnijih novih barova u Splitu kojeg vodi Amerikanac s partnerom iz Hondurasa... Kako je dan tekao shvatio sam koliko je Split napredovao posljednjih godina na putu prema internacionalnom gradu - napisao je Bradbury.

- Prije samo 10 godina u Splitu se otvorio prvi hostel i prije tri godine nije bilo vinskih barova - ističe ovaj hrvatski Britanac i dodaje kako je u Splitu veća ponuda internacionalne kuhinje. - Sada bi bilo lijepo vidjeti raznolikost regionalne kuhinje - zašto ne i istarske i slavonske restorane? - kaže Bradbury. Spomenuo je i otvaranje prve agencije za putovanja kruzerima s odvojenim ponudama za gay osobe, swingere i nudiste.

- Dalmacija nije najliberalnije mjesto na svijetu i siguran sam da će biti konzervativnih kritika, no ja im čestitam na inicijativi - napisao je Bradbury na svom blogu na kojem možete pročitati čime ga je sve Split iznenadio.

>> 'Marco Polo' blogeru Paulu Bradburyju za pisanje o Hrvatskoj

Komentara 5

QW
qwas33333
23:01 02.02.2015.

u dubrovniku su onaj gay kruzer dočekali, a u splitu bi ih sačekali :) inače gay kruzer se kaže guzer.

PA
Pax
23:02 02.02.2015.

Taj isti Englez je nedavno izjavljivao kako ga je u Hrvatsku privukla upravo ta hrvatska specificnost a sad nam zeli uvaliti multikulturalizam i sve sto s njim ide. To sve ima u svom Manchesteru iz kojeg je pobjegao jer too nije grad gdje covjek moze kvalitetno zivjeti. Bio sam tamo dva puta i vise (nadam se) nikad!

Avatar crosist
crosist
11:06 03.02.2015.

Halo!, GRAD ? , varoš ,riva , kerumčiči, boduli, vlaji,hdz ,sdp,univerzitet(sveučilište)?, trenutni status kvo,nije garant za napredak,to je samo mjesto koje se morade urbano i moralno kultivizirat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije