Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČELNIK MOSTA

Petrov želi biti premijer: Ako gledamo Karamarka i Milanovića, mogu biti samo bolji

Božo Petrov
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/5
10.07.2016.
u 18:43

Očekujemo prvo odluku gospodina Oreškovića, a nakon toga ćemo moći razgovarati o drugim kandidatima

Čelnik Mosta i prvi potpredsjednik tehničke Vlade Božo Petrov danas je potvrdno odgovorio na pitanje može li se prihvatiti funkcije premijera.

- Da, ako ćemo gledati koga imam za usporedbu, gospodina Karamarka i Milanovića, mogu samo reći da mogu biti samo bolji - rekao je Petrov u razgovoru za televiziju RTL.

Petrov je rekao da sadašnji tehnički premijer Tihomir Orešković, kojega Most želio u svojim redovima, treba sam odlučiti hoće li se nastaviti baviti politikom.

- On tu odluku još nije donio - rekao je Petrov.

Komentirao je i medijske navode da Most ima tri kandidata za premijera.

- To ćemo još ostaviti za dalje. Očekujemo prvo odluku gospodina Oreškovića, a nakon toga ćemo moći razgovarati o drugim kandidatima - rekao je Petrov.

Petrov je odbacio medijske navode i poručio da Most ne radi apsolutno ni na kakvom preslagivanju većine u Saboru.

- Mi nikada nećemo prevariti birače - rekao je Petrov.

Nije htio govoriti o predizbornim koalicijama.

- Nadam se da su građani vidjeli što su i jedna i druga stranka napravili, jedni za vrijeme postizbornih dogovora, a drugi za vrijeme lade. Nema smisla razgovarati s njima dok sami ne pročiste svoje redove - rekao je Petrov, dodajući da nije stvar u samo jednom čovjeku, već u izvršnom dijelu predsjedništva stranaka i saborskim zastupnicima.

- SDP i HDZ puno bolje surađuju u Saboru nego što je HDZ s nama surađivao u Vladi - rekao je Petrov.

Za SDP-om predvođenu Narodnu koaliciju rekao je da je to za njega trgovačka koalicijaPozvao je sve političke igrače da sami izađu na izbore pa da ih građani sami ocijene. Na pitanje hoće li ovaj put, kao uoči prošlih izbora, ovjeriti izjavu kod javnog bilježnika odgovorio je niječno.

Petrov je za Dnevnik HTV-a rekao da u ovom trenutku ne postoji mogućnost koaliranja s HDZ-om ili SDP-om. 

- Ja bih zabranio predizborne koalicije - rekao je Petrov.

Petrov je, uspoređujuću sadašnju predizbornu kampanju s prošlom, rekao da mu je drago da je Most nametnuo program, da je strahovito promijenio način i stavove koji se koriste.

Rekao je i da je SDP tijekom ove vlade napadao program na koji su sami pristali tijekom postizbornih pregovora.

>> Utvrdu HDZ-a, 9. jedinicu, mostovci planiraju napasti Buljem i Grmojom

Komentara 170

SA
santos008
19:21 10.07.2016.

SDP -e ,skuplja stranke po ulici,pa mi ovo kod njih djeluje ko Gradska cistoca ili oni drugi sto vicu:''Kupimo staro zeljezo,stare hladnjake ,stare televizore.''Samo Milanovic vice:''Kupimo,Laburiste,kupimo HNS-ovce,kupimoHSS-ovce,kupimo sve.

Avatar Frano1
Frano1
19:00 10.07.2016.

Grizliću, prvo trebaš osvojiti mandat pa onda sanjaj!

SX
sudbina x
19:06 10.07.2016.

Ovaj Petrov je od vlade napravio grupu kojoj bi trebala pomoč njegove struke ali jednako tako i njemu...Ne kaže se uzalud da ovakvi liječnici poprimaju neke značajke svojih pacijenata. Petrov je najbolji primjer jer je u vladi napravio kaos...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije