Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ne trebaju se bojati'

Petrov: Vlada zna svoje obveze, isplatit ćemo regres javnim službama

petrov
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
06.07.2016.
u 13:38

Regres za javne službe za sada je isplaćen samo djelatnicima u zdravstvu i dijelu zaposlenih u socijalnoj skrbi

Potpredsjednik Vlade Božo Petrov danas je u Banskim dvorima izjavio da se zaposleni u državnim i javnim službama ne trebaju bojati za svoja prava odnosno da će Vlada ispoštovati obvezu isplate regresa.

"Vlada zna svoje obveze tako da sigurno neće ostaviti bilo kakva dugovanja vezano uz obveze koje mora isplaćivati tijekom godine. Znam da se postavlja pitanje zbog čega nisu bile planirane u proračunu, a nisu zbog toga jer su se trebali nastaviti pregovori sa sindikatima", rekao je Petrov u kratkoj izjavi novinarima.

Kaže da će se razgovori s predstavnicima sindikata nastaviti "u užem timu", a razgovarat će se o regresu, božićnici i temeljnim kolektivnim ugovorima.

"Mislim da se ne trebaju ljudi koji su zaposleni u državnim i javnim službama bojati za svoja prava, Vlada će svoj dio ispoštivati", zaključio je Petrov.

Regres za javne službe za sada je isplaćen samo djelatnicima u zdravstvu i dijelu zaposlenih u socijalnoj skrbi.

>> Ministar smislio novi oblik regresa: S 'klimanicom' na godišnji

Ključne riječi

Komentara 13

ST
stefj
14:09 06.07.2016.

Ma samo tako dajte. Ima još tu i tamo koji privatnik da ga ocijedite do kraja, a sigurno je ostao i koji zaposlenik u privatnom sektoru da mu nabijete još malo poreza. A tek zaduživanje, ima još prostora, sad smo samo zadužili praunuke, sigurno možemo i mlađe generacije... Država smo gdje stalno pada broj ukupan zaposlenih, a istovremeno raste broj zaposlenih u državnim i javnim službama. Baš se pitam dokle...

SN
snjezna
13:51 06.07.2016.

no, krasno. tko će privatnom sektoru isplatiti regres??

TR
TrvtkoKomadina01
15:14 06.07.2016.

božo, svakim danom se vidi da si samo velika bitanga. Da li su to reforme o kojima ste kokodakali cijelo vrijeme. Što misliš tko će izdvajati za te regrese državnih uhljeba i odakle ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije