Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRIŽALJKA UOČI SABORA

Ćorušić ipak neće ući u Vladu, Zdravko Marić ministar financija?

Ćorušić Marić
Foto: Pixsell
1/2
19.01.2016.
u 22:39

Izgleda da je u zadnji tren resor zdravstva ostao bez kandidata za ministra, traže se novi ljudi

Imena ministara buduće vlade HDZ-a i Mosta te premijera Tihomira Oreškovića manje-više su definirana, potvrdio je danas šef HDZ-a Tomislav Karamarko. I dok se u samoj završnici usklađuju imena između Mosta i HDZ-a, jedno bi ime koje je bilo gotovo najsigurnije za ministarsku poziciju izgleda da moglo otpasti.

Negdje je zapelo

Riječ je o dr. Anti Ćorušiću, šefu HDZ-ova Odbora za zdravstvo, ginekologu, profesoru na Medicinskom fakultetu i dugogodišnjem prijatelju i suradniku šefa HDZ-a Tomislava Karamarka. Ćorušić ima veliku potporu šefa HDZ-a, ali izgleda da bi neke druge okolnosti mogle presuditi protiv njega. Iako je upravo Ćorušić spojio i upoznao Oreškovića i Karamarka te ga kontaktirao u presudnom trenutku kada se u 24 sata tražio nestranački kandidat za premijera, protiv njega se urotilo više faktora. I sam Ćorušić potvrđuje da je “negdje zapelo” i da će biti što treba biti, ali uvjeren je, kako nam je rekao, da nije do Tomislava Karamarka.

– Mi smo prijatelji već 20 godina i ostat ćemo prijatelji i dalje – rekao nam je Ćorušić. Izvori bliski Ćorušiću kažu da je više razloga koji rade protiv njega, a to je, dodaju, profesionalna ljubomora njegovih kolega, ali i činjenica da je on čovjek na kojeg korporativni kapital ne može imati utjecaja. Kao treću stavku navode i to što je Ćorušić u izvrsnim odnosima s Karamarkom, a da to očito nekima u stranci smeta. S druge strane i u Mostu postoji otpor protiv Ćorušića. Ćorušić je kao šef HDZ-ova Odbora za zdravstvo izradio i prijedlog reforme zdravstvenog sustava, objasnio je HDZ-ovu politiku zdravstva te vrlo često jasno slao poruke koje su dobivale negativan medijski odjek. Njegov stil komunikacije, da govori ono što zaista misli, pokazao se problematičnim.

Frka oko zdravstva

Mogući kandidati za zdravstvo navodno su kirurg Mario Zovak, neurokirurg Krešimir Rotim, ali i poznata dermatologinja Mirna Šitum. Izgleda da je odlučeno da ministar financija ipak bude Zdravko Marić, bivši državni tajnik u Ministarstvu financija i direktor u Agrokoru. U HDZ-u su se danas pak bavili saborskim odborima, a doznaje se da bi Robert Podolnjak bio šef Odbora za Ustav, poslovnik i politički sustav ili potpredsjednik Sabora.

>> Orešković dobio imena 60 kandidata

>> Nesuvisla lista MOŠT svrgnula Dražena Barišića

Komentara 95

Avatar zgdomorodac
zgdomorodac
00:07 20.01.2016.

Pobogu kaj je njima dali smo podrsku novoj politici a vi postavljate todoricevov lika za monistra a u isto vrijeme dajete izjave bar ovi iz mosta kao nema vise sukoba interesa pa dajte onda todorica za premijera i prestanite mazat oci narodu

KU
kupatilo
23:12 19.01.2016.

maric nikako za ministra jer dolazi raditi u interesu Todorica a ne RH.

PR
Prdomet
23:25 19.01.2016.

Totalni promasaj! Politiku ce nam opet voditi uvozni lobi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije