Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PAKLENI Zlatko Horvat postao udarno desno krilo

Horvat: Imam već neko iskustvo s EP-a

Zlatko Horvat
Foto: Duško Marušić
17.01.2008.
u 16:52

Od Svjetskog prvenstva u Francuskoj 2001. godine Mirza Džomba i Vedran Zrnić činili su udarni dvojac u našoj rukometnoj reprezentaciji na desnom krilu. Zrnića nije bilo tek na prošlom Europskom prvenstvu u Švicarskoj, a na sadašnjem u Norveškoj zbog ozljeda neće biti ni Džombe ni Zrnića. U boj će mladi lavovi Zlatko Horvat i Ivan Čupić.

Vjerujem u sebe
- Dobro sam spavao, odlično čak - kaže Horvat  nakon što je večer prije saznao da je postao udarno desno krilo.

Nije ga iznenadilo.
- Znao sam koliko Zrnu boli noga, bio sam pripremljen na mogućnost da neće moći. Žao mi je što su ozljede otpisale i Džombu i Zrnića. Bit će nedostatak koji ćemo Čupić i ja pokušati nadoknaditi.

Znate li kakva vas odgovornost očekuje?
- Da, svjestan sam toga. Vjerujem da ću odgovoriti zahtjevima, baš kao i Ivan. Imam već neko iskustvo, uostalom obojica smo uz Džombu bili na EP-u u Švicarskoj.

Jeste li se čuli s Džombom?
- I u Zrniću, i u Džombi i u trenerima i u suigračima imam potporu. I Zrna i Đole rekli su mi da se opustim, da odigram kako najbolje mogu. I da će sve biti u redu. I Goluža je razgovarao sa mnom, ohrabrio me.

Imate li neki svoj, poseban način pripreme za utakmicu?
- Pokušavam se maksimalno skoncentrirati, ali  i ne opteretiti se suviše, sačuvati svoj uobičajeni ritam.

Jeste li praznovjerni, "čarate" li prije utakmice?
- Ništa posebno, pokušavao sam nešto. Ponekad je upalilo, ponekad nije. Najbitnije je da vjerujem u sebe i u momčad.

I u udarnoj liniji vanjskih igrača ozljede su napravile problema.
- Vjerujem da će i  Metličić i Lacković biti pravi, Balić se uključio. Sjajan je, gledajući ga, ne možete procijeniti ide li maksimalno ili igra pod kočnicom. No, kako se igra dan za danom, trebat će im velika podrška ostalih.

Mnogo je favorita
Kakav biste rezultat prognozirali u Norveškoj?
- Nisam ja taj koji će prognozirati, ja sve to više gledam navijački. I volio bih da dohvatimo polufinale, daj Bože i medalju.

Favoriti?
- Brojne ozljede gotovo su svim momčadima donijele problema, mislim da će ovo biti dosad najizjednačenije europsko prvenstvo. Norvežanima je adut što su domaćini, Dancima leži EP...


Červaru je u ovom trenutku rukomet ipak ispred politike

Telefon Line Červara u petak prije podne ostao je gluh. Zvonilo je, zvonilo, ali Lino se nije javljao. A najavio je da će baš u petak odgovoriti na pitanje rukomet ili politika. Činjenica da je u Poreču na pripremama reprezentacije, da je u četvrtak bio u Zagrebu, reći će da je Červaru u ovom trenutku rukomet broj jedan. Potvrđuje to i odluka da zamrzne svoj status saborskog zastupnika. Zamijenit će ga Nevio Šetić. Budući da Červara ove godine očekuju Europsko prvenstvo, kvalifikacije za OI i Olimpijske igre u Pekingu, a sljedeće kao kruna ove generacije Svjetsko prvenstvo u Hrvatskoj, takva se odluka i očekivala. Inače, od jučer je u Poreču i Zoran Gobac. (zv)

Želite prijaviti greške?