Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBRAT Nova TV svojoj odnedavnoj zvijezdi dala otkaz zbog pregovora s konkurencijom

Hloverka na čelo informative HTV-a?

hloverka-txt.jpg
import
23.08.2007.
u 21:41

Hloverka Novak-Srzić jučer je dobila otkaz na Novoj TV navodno zato što je pregovarala o povratku na HTV. Prema prisavskim kuloarima događaji su išli ovako. Nedavno je Vanja Sutlić navodno s Hloverkom dogovorio da će ona postati nova direktorica programa HTV-a (što je i ona željela), dok je njegov pomoćnik Božo Sušec poželio funkciju zamijeniti onom glavnog urednika Informativnog programa HTV-a.

No prije četiri-pet dana Sutliću je, priča se, stigao signal iz Vijeća HRT-a da Sušec neće proći, a iz kuće mu je dan znak da ni Hloverka nije poželjna na direktorskoj dužnosti. Direktorsko mjesto potom je dogovoreno s Domagojem Burićem, a titula novog šefa informative nudila se Draženu Klariću i Renatu Kuniću.

Klarić odbio
Prvi je navodno Sutlićevu ponudu odbio, dok se od Kunića u međuvremenu odustalo jer je Hloverka opet ušla u igru. No tvrdi se, ona je htjela direktorsko mjesto pa kako je ono već bilo obećano Buriću, slijedilo je i malo natezanja, a na kraju je prekjučer ipak pristala biti šeficom informative. Doznavši što im radi iza leđa, Nova TV očito nije htjela da im Hloverka otkaže, pa su je preduhitrili.

Navodno je  ključna bila riječ direktora CME-a (vlasnika Nove TV) za jadransku regiju Marijana Jureneca, koji nam je jučer kazao: “Priopćenjem smo zasad rekli ono što se može reći.” Siniša Svilan i Iva Gačić, koji su uoči Nove godine slavodobitno objavili Hloverkin transfer na Novu TV, jučer se nisu javljali na pozive. Tek je Hloverka, i to Media servisu, dala izjavu: “Htjela sam raditi Kontakt, a vodstvo Nove TV tražilo je da radim Temu dana u Dnevniku Nove TV i na žalost raskinut je ugovor.”

Poslije se na telefon više nije javljala iako je navodno nekima za priču o povratku na HTV rekla da će se sve doznati kad se otvore kuverte s prijavama.

Svi šute za javnost
No čuje se i to da je neki dan demonstrativno napustila sastanak na Novoj TV jer joj je rečeno da će raditi što odrede nadređeni. Izjave nisu davali ni Sutlić ni Robert Šveb, a Sušec je bio nedostupan. HTV je tužio Hloverku radi odštete od 30.000 eura, a izgleda da joj i Nova TV sprema tužbu jer je i odande prije roka odlučila otići. Tako se vraća na HTV, za koji je odlazeći rekla da na njemu vlada duh – socijalizma.


Nova TV: Prekid suradnje zbog kršenja ugovora

S današnjim danom Nova TV prekinula je suradnju s Hloverkom Novak-Srzić. Emisija Kontakt u jesenskoj shemi nije bila predviđena, a Temu dana u Dnevniku Nove TV, u kojoj se u voditeljskoj ulozi prije godišnjeg odmora ona pojavila, emitiramo kao i dosad. Razlog prekida suradnje je kršenje ugovora – sadržaj je to kratkog jučerašnjeg priopćenja koji je Nova TV objavila na svojoj internetskoj stranici.

Želite prijaviti greške?