Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar turizma

Lorencin: Radi se o trajnom procesu koji će se odvijati u destinacijama

Ministar Lorencin u Zadru održao prvi sastanak sa sudionicima PPS projekta
Foto: Ministarstvo turizma
1/2
13.08.2014.
u 17:00

Dodao je kako ovaj program Hrvatska 365 trebamo shvatiti kao mozaik kojim ćemo slikati destinacije, pa tako i cijelu Hrvatsku.

Ministar turizma Darko Lorencin u srijedu je u Zadru održao sastanak s predstavnicima destinacija koje su uključene u pilot projekt PPS, priopćilo je Ministarstvo turizma.

- Na sastanku su usuglašena pravila za destinacijski PPS klub, definirano je na kojom će se tržištima i s kojim proizvodima predstaviti pojedina destinacija te je dogovoren način na koji ce se organizirati studijska putovanja novinara i agenata. Glavni ured HTZ-a pripremit će standardizirane predloške prezentacija, koje će trajati najviše sat vremena i održavati se za inozemne novinare te predstavnike najvećih i specijaliziranih turističkih agencija koje prodaju paket aranžmane u pred i posezoni. Svaka destinacija moći će se predstaviti sa dvije osnovne posezonske proizvodne grupe na dva tržišta- navodi u priopćenju Ministarstvo.

Ministar Lorencin izjavio je da mu je drago da su destinacije prepoznale vrijednost uključivanja u pps model i da je interes bio tako velik.

- Radi se o trajnom procesu koji će se odvijati u destinacijama, a paralelno s kojim ćemo mijenjati Zakon o turističkim zajednicama. Ovako prirodnim putem, od lokalne razine prema regionalnoj kreiraju se i kristaliziraju turistički proizvodi te to treba biti sustavan proces koji ima svoj cilj - kazao je Lorencin. Dodao je kako ovaj program Hrvatska 365 trebamo shvatiti kao mozaik kojim ćemo slikati destinacije, pa tako i cijelu Hrvatsku.

- Nakon što je odabrano kreativno rješenje PPS projekta - Hrvatska 365, slijedi osnivanje PPS klubova, izrada rješenja za oglasne kampanje te pod stranice koja bi s radom trebala započeti sredinom rujna. Klub PPS činit će koordinacijski odbor sastavljen od direktora turističkih zajednica, dok će osnovno provedbeno tijelo biti timovi od 3 do 7 članova, uz uvjet da jedna osoba mora biti predstavnik turističke agencije. Timovi će predstavljati jednu od šest proizvodnih grupa koji su se iskristalizirali kroz kandidaturu: kulturni, eno i gastro, biciklizam, poslovna putovanja, wellness i zdravlje, aktivni odmor, a na iste proizvode biti će orijentirana i Internet pod stranica. 

Podsjećamo, početkom kolovoza donesena je odluku o izboru 22 PPS destinacije za posezonu 2014. godine koji će se aktivnije usmjeriti na razvoj i promociju destinacijske ponude s dodanom vrijednošću. Ukupno se na javni poziv kandidiralo 39 destinacija, no s obzirom da je tijekom postupka uočeno kako su odvojene kandidature podnijele destinacije koje pripadaju logičnim turističko-geografskim cjelinama i imaju kompatibilnu ponudu, u konačnici su formirane 22 destinacije, od čega 14 na jadranskom i 8 na kontinentalnom području- zaključuje u priopćenju Ministarstvo.

Komentara 1

IP
ipresscenzura
23:09 18.08.2014.

O kojim povećanjima broja noćenja pričajte? Primjer Umaga......Prema podacima za Istarsku županiju, za prvih 7 mjeseci ove godine Umag dijeli 4 i 5 mjesto po postotku udjela broja noćenja u Istri sa Tarom (podaci objavljeni na Radio Centru Poreč)! Poreč, Rovinj i Medulin su ispred, još malo će se Umag u broju noćenja mjeriti sa nekim selom iz unutrašnjosti....evo rezultata rada rukovodećih u Umagu (Grada i TZ-a). Umislili su si i sami čak i vjeruju u to da su sposobni voditi grad i razvijati ga, a rezultati govore sasvim suprotno. Mislite da vam još netko vjeruje….probudite se i maknite se! Čak je članak Večernjeg lista o turističkoj patroli u Umagu naknadno cenzuriran i skraćen (izjava djelatnika jednog hotela i informacije koje su dobivene u uredu TZ-a Umag), da se sakrije nerad i sramota koju predstavljate za Umag….

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije