Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar financija

Lalovac najavio novo zaduženje za milijardu eura

04.09.2014. Zagreb - Ministar financija Boris Lalovac.
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
15.01.2015.
u 09:33

Dodao je da se radi na raščišćavanju dugova, posebno u sektoru zdravstva

Ministar financija Boris Lalovac za agenciju Bloomberg je najavio kako će Hrvatska u veljači izdati obveznice  na europskom tržištu kako bi prikupila milijardu erua.

 - Voljeli bismo da ovo bude jedino međunarodno zaduživanje ove godine, kazao je Lalovac.

Lalovac poručuje da su uvjeti zaduživanja povoljni i da bi volio da to bude jedino novo zaduženje u ovoj godini, kao i da u budućnosti zaduženja budu svedena na jednu tranšu godišnje. Dodao je da se radi na raščišćavanju dugova, posebno u sektoru zdravstva.

>> Uštedjeli smo dosta, nećemo rezati plaće

Komentara 11

LI
liskovaca
09:41 15.01.2015.

radi se o tome da nema love za plaće parazitima sa državne sise!

SU
Stranac u noci
11:49 15.01.2015.

A da netko napise clanak o tome da je danas narastao Svicarski franak za vise od 10% u odnosu na Euro (citaj Kunu)? Sto ce biti sa kreditima u "svicarcima" sad?

BU
BubyZG
12:08 15.01.2015.

Da, tečaj švicarskog franka se izjednačio sa eurom ( kratko vijeme je čak bio jači od eura za 10% !!! ), ali je istovremeno SNB ( švicarska narodna banka ) snizila kamatu na -0,75% ( minus 0,75 posto ) što znači da morate plaćati bankama zato jer kod njih čuvate franke. Hoće li zbog toga sve tzv. "hrvatske" banke smanjiti kamatnu stopu na kredite sa valutnom klauzulom u CHF ?? Moš' mislit !!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije