Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Manjak radne snage

Hrvatskoj nedostaju stotine profesionalnih vozača

kamioni
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
01.02.2017.
u 14:08

Zbog nedostatka profesionalnih vozača godišnja kvota za 2017. godinu iznosi 300 radnih mjesta za zapošljavanje stranaca

Hrvatska je proteklih nekoliko godina izgubila oko tisuću profesionalnih vozača, procijenila je Hrvatska gospodarska komora.

Višestruko veće plaće, puno bolji uvjeti rada i puno novija, kvalitetnija i sigurnija vozila kojima se obavlja prijevoz dovoljan su razlog za davanje otkaza u hrvatskoj tvrtki i napuštanje države, piše Glas Slavonije.

Zbog nedostatka profesionalnih vozača godišnja kvota za 2017. godinu iznosi 300 radnih mjesta za zapošljavanje stranaca. No, to opet neće biti dovoljno da se popuni manjak radnih mjesta u Hrvatskoj.

Inače, u drugom i trećem tromjesečju 2015. bilježi se godišnji porast ukupno transportirane robe, a konkretno u trećem tromjesečju je taj rast iznosio 3,5 posto. Spomenuti rast rezultat je povećanja u cestovnom (7,9 %), zračnom (0,7 %) i prijevozu na unutarnjim vodnim putovima (94,8 %). Na pozitivne trendove u drugom i trećem tromjesečju povoljno utječu i kretanja vanjskotrgovinske robne razmjene.

>> Nijemci će nam oteti i vozače kamiona

Komentara 10

ŠP
špiromiro
16:27 01.02.2017.

Plaća je još kako tako ali kolika je prijava za mirovinsko?

JU
jurajuric117
17:00 01.02.2017.

ima gazda 5 kamiona i 3 stoje jer mu za tu crkavicu koju nudi niko ne želi voziti. šoferi špedicije su iovak na putu non stop i svejedno im je delali za stranca ili domaćeg. ali domaći ih isto more platiti ko i stranac no onda nema za 2 nova bmw-a, ženu, curu i ljubavnicu sa strane. svakoj za stan i provod. novi motor, jet ski, sa svakom po dva tjedna na more, pa dva tjedna na skijanje. košta to puno, pa nemre platiti šofera. i kuka kak niko neće delati dok on za 50 eura roštilja srednjoškolke i studentice.

Avatar dr. Evil
dr. Evil
08:17 02.02.2017.

radije će uvoziti strance nego da domaćima dignete plaće...stvarno ste živi otpad

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije