Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Rezovi u uštede'

Grčić i Lalovac najavili "vrlo snažne reforme" do travnja

lalovac
Foto: Sanjin Strukic/PIXSEL
26.02.2015.
u 11:02

Radimo rezove i uštede, no Komisija želi ubrzati reforme, svjesni smo da to moramo, kazao je Lalovac

Nakon što je Europska komisija u srijedu po drugi put zaključila da u Hrvatskoj postoje prekomjerne makroekonomske neravnoteže, koje zahtijevaju odlučnu političku akciju i specifični monitoring, potpredsjednik Vlade Branko Grčić i ministar financija Boris Lalovac najavili su "vrlo snažne reforme" do travnja. 

– Napravit ćemo novi korigirani nacionalni program reformi na platformi onoga što smo u ovoj godini već realizirali. Jedna od ključnih reformi bila je dubinsko snimanje proračunskih rashoda i to smo dovršili. To će biti podloga onoga što ćemo ove godine raditi u smislu reformi i rezanja deficita i javnog duga – kaže Grčić kojemu upozorenje Europske komisije nije "ništa specijalno jer smo mi već godinu dana u proceduri prekomjernih neravnoteža". Hrvatska je već napravila određene pomake, a Vlada je koncentrirana isključivo na rezultate. 

– Tek će se ti pravi rezultati vidjeti, iako se vide svaki dan, ali sljedećih mjeseci vidjet će se još bolje – ponovno je optimističan Grčić. 

Ministar financija Boris Lalovac kaže da će premijer i Grčić uz pomoć užeg kabineta vrlo brzo donijeti snažne reforme koje će Europskoj komisiji prezentirati u travnju. Iako i on i Grčić najavljuju brze i snažne reforme, još nitko ne govori koje. 

– Radimo rezove i uštede, no Komisija želi ubrzati reforme, svjesni smo da to moramo i vidjet ćemo koja su to područja, javna uprava, zdravstvo... No puno posla je ispred nas – objasnio je Lalovac pije sjednice Vlade.

>> Lalovac ruši zateznu kamatu za građane na devet posto?

Komentara 14

DU
Deleted user
12:35 26.02.2015.

..vrlo snažne reforme.. hahahhahahahahha

MA
Malenkost
11:39 26.02.2015.

Vrlo jednostavna Racunica. Otpusti uljeze iz javnog sektora koji su dobili posao kojeg nije ni bilo-dakle samo iz politickih zasluga. Konkurencije na Evrpskom i svjetskom trzistu HR nema - nema s cim. Poljoprvreda unistena. Krivotvorenih penzijonerski nazala i penzija na 100.000. Uzmi u obzir preko 100.000 mladih ljudi koji su napustili HR u zadnje 3 Godine - broj nezaposlenih je negdje preko 500.000.Ponor! Kolinda je u pravu. Ostavka Vlade cim prije. HR Intelektualci- gdje ste? Elita-tko? Vidosevic? Sanader? Kerum, Todoric? Kud die HR? Zasto suti puk?

BU
bubimima
11:13 26.02.2015.

"Jedna od ključnih reformi bila je dubinsko snimanje proračunskih rashoda". Je novinar krivo prenio ili je to stvarno rekao Grčić? Ako je to ključna reforma odnosno bilo kakva reforma, onda će Hrvatska još dugo biti u banani.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije