Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zagreb

Vruća, vruća večer uz orgulje i gitaru u crkvi sv. Marka

Pavao Mašić i Petrit Ceku
Foto: PR FOTO
24.07.2015.
u 15:16

Fantastičan duo Petrit Çeku i Pavao Mašić

Ni debeli zidovi crkve sv. Marka ne mogu zaustaviti tu vrućinu, ali ni ta vrućina publiku kada sviraju Pavao Mašić i Petrit Çeku. A oni tu ljubav znaju uzvratiti.

Orguljaš sv. Marka i virtuoz gitare iz Prizrena neraskidivo povezan sa Zagrebom svoj nesvakidašnji zajednički nastup počeli su svirajući sonate Domenica Scarlattija – jednu skupa, a po jednu svaki sam na svom glazbalu.

Potom se Çeku spustio pred oltar gdje su mu ljudi doslovno sjedili do nogu, na podu, zadivljeni i udubljeni u meditaciju o ljepoti i vječnosti u Bachovoj Četvrtoj suiti za violončelo (u transkripciji Valtera Dešpalja za gitaru).

Mašić je s kora odgovorio Solerovim Fandangom od kojeg su noge u klupama pocupkivale u strastvenom španjolskom plesnom ritmu. I onda vrhunac: Rodrigova "Fantasia para un gentilhombre", a na bis i Adagio iz "Aranjueza".

Çeku će se načekati dok opet ne zasvira uz orkestar senzibilan poput orgulja sv. Marka pod Mašićevim prstima. A mi ćemo se načekati dok opet ne čujemo koncert čudesan poput ovog. Nakon kupanja u znoju i glazbi publika je umjetnicima priredila trijumfalne ovacije. Na nogama! 

>> Pavao Mašić slavi 15 godina za orguljama sv. Marka

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije