Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPASNI GADGET

Samsung povukao novi Galaxy Note 7 – uređaji eksplodirali tijekom punjenja

Samsung Galaxy Note 7
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
02.09.2016.
u 10:40

Novi model pametnog telefona Samsung lansiran je 19. kolovoza i od tada je općenito bio dobro prihvaćen od kritičara i potrošača

Tehnološki div Samsung objavio je danas da će zaustaviti prodaju svog najnovijeg modela pametnog telefona Samsung Galaxy Note 7 zbog problema s baterijom, prenose svjetski mediji.

Tu odluku kompanija je donijela nakon izvješća u SAD-u i Južnoj Koreji o slučajevima da su uređaji "eksplodirali" tijekom ili nakon punjenja, objavio je BBC.

Južnokorejska tvrtka priopćila je da će joj trebati oko dva tjedna za pripremu zamjene uređaja. Opoziv dolazi samo tjedan dana uoči predstavljanja novog modela iPhone glavnog konkurenta Apple.

Samsung je već u srijedu zaustavio isporuke tih uređaja za vodeća tri južnokorejska dobavljača kako bi proveo dodatnu provjeru kvalitete.

Novi model pametnog telefona Samsung lansiran je 19. kolovoza i od tada je općenito bio dobro prihvaćen od kritičara i potrošača.

Model Galaxy Note 7  najnoviji je uređaj iz Samsungove serije takozvanih phableta, pametnih telefona s vrlo velikim ekranima i u ovom slučaju svjetlosnom olovkom.

Samsung je također u Note 7 dodao čitač šarenice koji omogućuje korisnicima otključavanje telefona skeniranjem oka.

U srpnju je Samsung izvijestio o rekordnoj zaradi u tromjesečju i snažnoj prodaji pametnih telefona, čime je uspio napraviti zaokret i zaustaviti pad tržišnog udjela. Samsung je za drugu polovicu godine predvidio daljnji porast potražnje za pametnim telefonima i tabletima.

Analitičari Credit Suissea procjenjuje da bi opoziv tog telefona ili veća kašnjenja u isporukama mogli izbrisati 1500 milijardi wona (1,34 milijardi dolara) operativne dobiti te kompanije u 2016., za koju se očekuje da će iznositi 30.200 milijardi wona. No, ustvrdili su i da bi to bio "apsolutni najgori scenarij " te da je malo vjerojatno da će se realizirati jer se očekuje da će kompanija riješiti sve probleme prije četvrtog tromjesečja.

>> Samsung uoči Olimpijskih igara predstavio ekskluzivno izdanje smartphonea

Komentara 2

BU
BubyZG
12:12 02.09.2016.

Informatička industrija ( uključujući hardverski i softverski segment ) općenito proizvodi obično smeće. Dokaz tome je npr. obavezno prihvaćanje svih uvjeta prije instaliranja bilo kojeg softverskog prozvoda ( programa, aplikacije, operativnog sustava ... ) pri čemu se proizvođač ograđuje od bilo kakve odgovornosti za slučaj da prozvod ne funkcionira ispravno. Zbog toga se permanento objavljuju zakrpe, nadogradnje, verzije svih softverskih prozvoda u kojima proizvođači otklanjaju uočene greške. Zamislite da vam npr. VW isporuči Passata i da kaže da ga je napravio najbolje što može ali ako kočnice slučajno koji put zakažu da oni nisu krivi !!?? I samo ponude besplatni popravak neispravnih kočnica !! Kod informatičkog hardveraja u zadnje je vrijeme najčešći problem vezan uz Li baterije koje su izuzetno osjetljive na prepunjavanje i ako nadzorna elektronika punjenja nije apsolutno točna i kvalitetna, događa se gore navedeno. I NIKOME NIŠTA !!!!!!!

G4
G_4
12:17 02.09.2016.

Apple je namjerno dao izraditi "falš" bateriju jer je znao da će ga Kinezi drukati za lovu Samsungu, a ovi brže bolje išli u izradu i eto ti sad posla :).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije