Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Domaćin slavio na otvaranju

Vezni igrač Bilićeva West Hama donio pobjedu Francuzima!

Payet
Foto: Reuters/PIXSELL
1/22
10.06.2016.
u 22:54

Pred 80.000 gledatelja na Stade de Franceu u Parizu Francuska je sjajnim pogotkom Payeta u 89. minuti pobijedila Rumunjsku sa 2:1. - Ono što je napravio diže publiku na noge. Gol je bio fantastičan. Naravno, drago mi je zbog njega - rekao je Bilić

Francuska je prva reprezentacija od 2000. godine koja je kao domaćin pobijedila na otvaranju Eura. Zadnja je bila Belgija prije 16 godina. Francuzi su u Parizu svladali Rumunje sa 2:1. 

Pobjednika je u 89. minuti odlučio igrač Bilićeva West Hama Dimitri Payet.

 

Rumunji su hrabro ušli u utakmicu i već u 4. minuti zaprijetili francuskom vrataru Llorisu. Gosti su nastavili napadati i djelovali su vrlo dobro na terenu.

Francuzi su iz prvog udarca iz kuta u 10. minuti imali prvu priliku na utakmici, ali Griezmannov udarac završio je u bloku. Samo minutu kasnije pokušaj Girouda završio je kraj vratnice.

To je dalo krila tricolorima koji su krenuli silovitije. U 15. minuti Pogba je dao izvrsnu dubinsku loptu na desnu stranu Sagni, koji je tražio Griezmanna u šesnaestercu.

Napadač Atletico Madrida je pucao glavom, ali je pogodio stativu. Prava uzbuđenja uslijedila su u zadnjih 15 minuta prvog poluvremena.

Francuzi su prijetili vrataru Tătăruşanu, a Rumunji su odgovarli kontra-udarima. U 36. minuti Payet je sjajno pronašao Griezmanna u kaznenom prostoru Rumunja.

Francuski napadač je pucao nisko po podu, a lopta je prohujala pored lijeve stative. U sudačkoj nadoknadi Giroud je ostao sam u šesnaestercu i pucao glavom, ali lopta je otišla preko vratnice.

Nakon odmora Rumunji su ponovno prvi zaprijetili. U 48. minuti Stancu je ostao sam u francuskom šesnaestercu.

Rumunj je u padu pucao atraktivno, a vratar Lloris je loptu samo ispratio pogledom. Srećom po domaćina lopta je otišla pored lijeve stative. Nešto kasnije zaprijetila je i Francuska.

Sjajno se snašao Payet koji je prošao nekoliko igrača i uposlio Girouda. Francuski napadač vara svog čuvara, ali puca izravno u rumunjskog vratara.

U 57. minuti Pogba je pokušao volej udarcem iznedatiti rumunjskog vratara nakon sjajnog ubačaja Payeta! Ali rumunjski čuvar mreže bio je uspješniji.

Zvijezda Bilićeva West Hama Payet bio je odlično rasložen i minutu kasnije je asistirao Giroudu za pogodak. Francuski napadač je glavom zabio za vodstvo Francuza (1:0).

Sedam minuta kasnije Rumunji su izjednačili. Evra je prekršajem zaustavio Stancua u kaznenom prostoru Francuske koji je iz jedanaesterca zabio za 1:1. Bio je to njegov deseti pogodak za Rumunjsku.

Minutu prije isteka 90. Payet je prekrasnim pogotkom zabio za pobjedu Francuza. Bilićev veznjak s terena je ispraćen ovacijama...

- Ono što je napravio diže gledatelje na noge. Gol je bio fantastičan. Naravno, drago mi je zbog njega - rekao je Slaven Bilić.

>>Zagubljena olovka krivac je za Şentürkov gol u Beču

>>Stožer mora paziti s Lukom

>>Izbornik Čačić i drugi dan uigravao istih jedanaest igrača

>>Baždarević: Hrvatska je jedan od glavnih favorita iz sjene

Ključne riječi

Komentara 43

VL
????
21:14 10.06.2016.

Hm, čuo sam da su Francuzi počeli zviždati vlastitim igračima. Budući da među njima nema bijelaca, mislim da bi francusku reprezentaciju trebalo kazniti zbog rasističkog ponašanja navijača. Ajmo UEFA, čekam ....

SS
sokac sa drave
21:59 10.06.2016.

Ovo je reprezentacija Afrike pojacana sa tri Francuza.

MA
...Marsijanac
21:56 10.06.2016.

Sudac nije dosudio cisti jedanajsterac za Rumunjsku kad je francuski branic u sesnajstercu sastavio rumunjskog napadaca u koljeno i srusio ga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije