Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nove snage

Nema straha, bit ćemo sjajni i kada odu Srna, Čarli...

Marko Rog
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
23.06.2016.
u 19:45

Vulić: Imamo toliko talenata da ih moramo i izvoziti kako bismo prostor oslobodili drugima.

Vidjet ćete Hrvatsku koja dolazi, najavio je dan uoči utakmice sa Španjolskom izbornik Ante Čačić. I zaista, vidjeli smo sjajne mladiće Jedvaja, Roga, Pjacu, Vrsaljka. Sva četvorica startala su u prvih 11 u utakmici protiv europskih prvaka Španjolaca, no nisu se prestrašili, odigrali su bez kompleksa. Pokazali su da se ne trebamo brinuti za vrijeme nakon što se oproste Srna, Ćorluka, Modrić... Jer uz spomenutu četvorku koja je briljirala protiv furije, tu su još i Kovačić, Ćorić, Halilović, Pašalić, Kramarić, pa generacija sa SP-a u Čileu koju predvode Brekalo, Šemper...

Nisam sumnjao u Roga

Protiv Španjolske posebno je fascinantan bio Marko Rog. Strani mediji, među njima ugledni ESPN, jučer su se pitali: “Pa tko je ovaj Rog, gdje su ga dosad skrivali?” A netko od navijača je napisao: “Iniesti nitko nije uzeo loptu 20 godina. Sve dok nije stigao Hrvat Marko Rog.”

Mnogi su bili u čudu kada su vidjeli Roga u prvih 11 protiv Španjolske, no mladić iz Međimurja itekako je opravdao Čačićevo povjerenje.

– Nisam sumnjao u Roga, znao sam da može odigrati sjajno i protiv Španjolaca. Nevjerojatno koliko je on karakteran dečko, uvjerio sam se u to dok sam ga trenirao u Splitu. Došao je na Park mladeži iz treće lige, no odmah se nametnuo. Za Roga u šali kažem da je on njemački igrač, a ne hrvatski. Mentalitet mu je takav, radišan je i uporan, ali i neustrašiv. Zatvorio je najopasnijeg igrača Španjolske Iniestu, a to uopće nije lako – rekao je Zoran Vulić.

No, nije Rog jedini igrač kojemu je Vulić dao šansu kao mladiću. Mnogi ne znaju, ali Vulić je Perišića prvoj momčadi Hajduka pridružio još kao kadeta, a gurao je kao mladiće i sadašnje reprezentativce Srnu, Kalinića, Strinića...

– Ta naša mladost je čudo, iz generacije u generaciju dolaze nam novi sjajni nogometaši. Uopće se ne trebamo brinuti za budućnost, imamo toliko talenata da ih nekad trebamo i izvoziti kako bismo oslobodili mjesto za neke druge – kaže Vulić.

Oduševio je i Marko Pjaca, bez ikakva straha probijao je španjolske bekove Juanfrana i Albu, a fascinantan je podatak da je od osam driblinga imao čak sedam uspješnih. I sada je, unatoč samo jednoj odigranoj utakmici, Hrvat s najviše uspješnih driblinga na Euru.

Tin Jedvaj na papiru je četvrti hrvatski stoper na Euru, no prema prikazanom protiv furije, može biti i drugi. Dečko za kojeg, zbog njegove raznovrsnosti, kažu da je hrvatski Beckenbauer, pokazao je da je pred njim vrhunska reprezentativna karijera. A tek mu je 20 godina.

Bojim se nokaut-faze

Na kraju je Vulić komentirao i igru cijele reprezentacije.

– Ovo što smo dosad pokazali na Euru fantastično je. No, ipak sa bojim nokaut-faze, koja nam je često bila rak-rana. Nadam se da nismo prerano uzeli Red Bull, da se neće ponoviti Turska iz 2008. – zaključio je Vulić.

>>S kim na Portugal: Mandžukićem ili Kalinićem? Ili obojicom?

Komentara 12

FT
feel_the_coruption
20:05 23.06.2016.

Samo treba razmišljati ponizno, skromno i iz utakmice u utakmicu. Ne raditi euforiju, bolji smo od Portugala ali nisu ni oni bezopasni...Samo naprijed dečki !

BU
Bubalamala
23:02 23.06.2016.

Ne bi se trebali pre rano odricati iskutstva Corluke i Srne. Istina je da imamo odlicnu mlades ali to internacionalno iskustvo koje su oni godinama sakupljali jako je vazno,pogotovo na ovakvim turnirima.Treba sve uciniti da nam Srna i Corluka jos ostanu jer njih se nebi odrekao ni jedan trener Evrope !

HL
HV_LAKI102
22:31 23.06.2016.

Komunisticki mediji dizu nasu repku u nebesa,sve do finala, a protivnika Portugaliju su vec poslali kuci.Nesmijemo nasjesti na njihove zle namjere,moramo ostati na zemlji i u tekmu uci isto kao sto smo usli protiv Turaka,pa kom opanci a kom obojci.Moj savjet repki;vjezbajte izvodenje jedanaesteraca,nikad se nezna,bude li srece bice i treceg kruga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije