Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
restriktivna politika

Orban: Mađarska je na strani "europske slobode"

Viktor Orban
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
18.10.2016.
u 10:35

Orban se također osvrnuo na kretanje migranata, većinom s Bliskog istoka i iz Afrike, kroz Europu nazvavši ga "ugrožavajućim"

Mađarski premijer Viktor Orban branio je svoje protuimigrantsko stajalište izjavivši u južnoj Njemačkoj da je Mađarska na strani "europske slobode".

"Obećavam vam da će Mađarska i u budućnosti biti na strani europske slobode", rekao je Orban u svom govoru pred parlamentom Bavarske u ponedjeljak.

Mađarska je uvijek bila zemlja koja je odbijala prihvatiti okupaciju, gušenje sloboda  i diktaturu, kazao je on na događaju upriličenom povodom 60. godišnjice mađarskog ustanka protiv Sovjetskog Saveza 1956.

Orban se također osvrnuo na kretanje migranata, većinom s Bliskog istoka i iz Afrike, kroz Europu nazvavši ga "ugrožavajućim".

Bavarski premijer Horst Seehofer, jedan od najoštrijih kritičara odluke kancelarke Angele Merkel da ostavi njemačke granice otvorenima za izbjeglice, prošle je godine počeo usvajati dio Orbanove restriktivne politike prema migrantima.

Njih su se dvojica triput sastala tijekom prošle godine.

>> Turska: Nastave li se sukobi u Siriji izbit će Treći svjetski rat

Ključne riječi

Komentara 9

OB
obivankenobi
11:14 18.10.2016.

Bravo za Orbana. I Hrvatska je nekada bila zid obrane europe od hordi islama, a danas nas vode sluge amerikanaca i NWW. Jos Hrvatska ni propala, dok mi zivimo!

Avatar kravata
kravata
11:04 18.10.2016.

Tako je bolje bit gladan i siguran nego sit i strahovat od onih koji jedu iz tvoje zdjele.

DU
Deleted user
12:52 18.10.2016.

Mađarska Poljska Slovačka držite se!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije