Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova Kubanska kriza?

Turska upozorava: Nastave li se sukobi u Siriji, izbit će treći svjetski rat

Rat u Siriji
Foto: Reuters
1/13
18.10.2016.
u 10:40

Početkom listopada ruske novine upozorile su da Vladimir Putin igra "začuđujuće riskantnu igru"

Ne razriješe li se ratni sukobi u Siriji, Sjedinjene Američke Države i Rusija mogle bi prouzročiti početak trećeg svjetskog rata, upozorila je Turska.

U porastu su napetosti između Washingtona i Moskve. Prošli tjedan SAD i Ujedinjeno Kraljevstvo upozorili su Ruse i njihove saveznike, odnosno sirijsku vladu da će uvesti tzv. ekonomske sankcije nastavi li se bombardiranje opkoljenog Alepa

"Prijetnje bez presedana"

U nedjelju je pak Rusija osudila Washington da koristi "prijetnje bez presedana", aludirajući pritom na najavljivani cyber napad Obamine administracije. Prijetnja je uslijedila nakon što su optužili Moskvu da je hakirala računala koja pripadaju američkim političkim organizacijama.

Među ostalim, otkriveno je tisuće mailova starijih članova Demokratskog Nacionalnog odbora (DNC) u kojima se spominju načini uništenja predsjedničke kandidature Bernieja Sandersa. Objavljeni su i detalji putovnice Michelle Obame i ostale povjerljive informacije o zaposlenicima u Bijeloj kući. 

– Neka bude jasno da će, ako se ovaj asimetrični rat između Amerike i Rusije nastavi, doći do kritične točke poslije koje slijedi rat – poručio je Numan Kurtulmuş, zamjenik turskog premijera, navodi Independent.

Početkom listopada ruske novine upozorile su da Vladimir Putin igra "začuđujuće riskantnu igru". Tabloid Moskovsky Komsomolets poručio je da bi stanje u Siriji moglo izazvati izravni vojni sukob između zemalja, i to sličnih razmjera kao za vrijeme hladnog rata 1962. godine.

Naime, tada je tijekom kubanske krize zabilježen vrhunac hladnog rata. Sukob između SAD-a i tadašnjeg SSSR-a umalo je izazvao početak nuklearnog rata. 

>> Zabrana svih vrsta okupljanja i manifestacija na javnim mjestima u Ankari

Komentara 20

Avatar mason
mason
17:49 18.10.2016.

Amerika ne zeli rat,ali ako Rusi pocnu za 20 dana ce Rusija kapitulirati po misljenju velikih vojnih eksperata.

OP
opančar
11:21 18.10.2016.

jaka stvar što su turci rekli.

DU
Deleted user
13:15 18.10.2016.

Jako žalosno koliko daleko Anglosaksonska propaganda ide daleko.... neka ostave na miru ostale zemlje na svijetu... poslije pomora indijanaca Apača, Sijuksa koji i dan danas imaju neotuđeno pravo na svoju zemlju a koji su tretirani građanima 3-ćeg reda u USA, poslije ratova u Vijetnamu, Iraku, Libiji. Sve zbog financijskog interesa. Čovjek u USA vrijedi toliko koliko ima na računu u banki.... Otvorimo oči i pogledajmo istini u oči...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije