Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Jakovčić:

'Ključne stavke ugovora o kreditima u švicarcima pisane su malim slovima, to je prijevara'

Ivan Jakovčić
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/5
06.10.2015.
u 11:39

Propisujemo mnogo toga, ali kada je riječ o bankarskim uslugama i bankarskim proizvodima tu imamo potpuno šarenilo, rekao je Jakovčić

Zastupnik IDS-a u Europskom parlamentu Ivan Jakovčić u govoru na plenarnoj sjednici u Strasbourgu ponovno je upozorio na probleme hrvatskih građana koji su ugovore o kreditima sklapali u švicarskim francima. Ključne stavke tih ugovora napisane su malim slovima, što je bankarska prijevara, kaže Jakovčić. EU propisuje veličinu slova na mesnim konzervama, ali nije propisala veličinu i uočljivost slova na ugovorima o kreditima. Jakovčić stoga traži izmjene u zakonodavstvu u području bankarstva koje bi se primjenjivale  na području cijele Unije.

– Propisujemo veličinu slova na konzervama mesnih proizvoda. Propisujemo mnogo toga, ali kada je riječ o bankarskim uslugama i bankarskim proizvodima, tu imamo potpuno šarenilo. Podsjećam na slučajeve bankarskog poslovanja u Španjolskoj, Grčkoj, na Cipru, ali i u Hrvatskoj gdje su hipotekarni krediti u švicarskim francima uništili građane. Radi se o klasičnoj bankarskoj prijevari. Ključne stavke ugovora koje su građani potpisivali s bankama napisane su sitnim slovima. Ne postoje propisi o veličini slova na ugovorima o kreditima, ali smo precizno propisali veličinu slova o podrijetlu mesa na konzervama. Trebamo novo zakonodavstvo u području bankarstva jer takve bankarske prijevare ne smiju prolaziti u EU – rekao je Jakovčić.

>> Jakovčićeva su pitanja potrošila 201.880 eura

Komentara 16

BA
balic
12:20 06.10.2015.

hahahaha da za tebe trebaju u stampanim slovima pisati ..I ono pisano sitnim slovima se cita druze.

GU
gustirna
12:44 06.10.2015.

Stara lopina nije to primjetio sve dok nije netko njega sredio ali pravno i malim slovima.....da li netkl poznaje ijedog covjeka na svijetu koji uredno vraca rate kredita od 50 tisuca mjesecno a ima primanja 20 tisuca....nema takvog mahera ni u svemiru osim jednog.

DD
ddh
12:35 06.10.2015.

Javio se "posteni" Jakovci i trubi, kao da je c´lan vlade ili propagandist komunista s Jutela (HRT). Kaj znaci slova su mala. Ak su mala i ak ih se nemre citat, obda se uzme povecalo ili se ugovor ne podpisuje. Za vlastitu glupost nemogu drugi snositi odgovornost. Podpisivali su takve ugovore , jer su u tom trenutku bili u boljem polozaju nego duznici u kunama ili eurima i sa promjenljivim kamatama i valutnom klauzolom igrali poker, jer su mislili da ce kamati padati i da valuta nece povecavati vrijednost prema kuni. Igrali su poker i izgubili. Sad bi oni trebali zadrzati apartmane i stanove ili kuce Koje iznajmljuju, a rsdnice Kamenskog bi trebale vracati njihove kredite. Kaj god. Ak ih Milanovic zeli kupiti, a kupio ih je, onda nek to komunist sa svojom partijom plati iz crnih fondova ili iz kase Iblerovaca, a ne da mu kupovanje glasova placaju cistaci ulica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije