Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MILIJUNTNOG PUTNIKA ZAGREBAČKE ZRAČNE LUKE ZASJENILE AKTUALNE AFERE

Direktor 'Plesa' izbjegavao novinare ne želeći komentirati visoku plaću svoga prethodnika

09.07.2009.
u 14:48

Pomalo u sjeni medijske objave kako je bivši direktor Zagrebačke zračne luke Boško Matković (smijenjen je s dužnosti proljetos) mjesečno raspolagao s plaćom od 105.952 kune, u toj je zračnoj luci danas poslije 14 sati zabilježen milijunti ovogodišnji putnik.

Ovogodišnji je milijunti putnik u Zagrebačku zračnu luku sletio devet dana kasnije nego prošlogodišnji, ali dva dana ranije nego onaj 2007. godine, što u uvjetima iznimno otežanog poslovanja zračnog prometa znači da je "letio" gotovo na vrijeme.

Riječanin Dalibor Bukvić (34), milijunti putnik kojega je u ovoj godini zabilježila Zagrebačka zračna luka, prvi put će letjeti zrakoplovom, i to službeno iz Zagreba u Barcelonu. Dobio je nagradu od 500 eura koju može potrošiti u duty free shopu i povratnu zrakoplovnu kartu za dvije osobe.

Dok su se s Riječaninom koji će tek otkriti kako izgleda let zrakoplovom ponosno fotografirali i snimali direktor Zagrebačke zračne luke Andrija Markić i direktor Croatije Airlines Ivan Mišetić, volje za razgovor s novinarima ovih čelnih ljudi - nije bilo.


A. Markić (lijevo) pobjegao je od novinara ne želeći komentirati plaću svog prethodnika

Umjesto da su dali bilo kakvu izjavu, novinarima su brzo izmaknuli u VIP prostore zračne luke, a na dobacivanje mogu li komentirati visoku Matkovićevu plaću, njegov nasljednik Mrkić šturo je dobacio:
- Nikada nisam davao izjave.

Umjesto njega u Zagrebačkoj zračnoj luci neki Velikogoričani, koji drže da poznaju sadašnjeg direktora zračne luke, dobacivali su novinarima kako se drukčije niti ne može očekivati od bivšeg šefa kuhinje koji je došao na čelnu poziciju zahvaljujući vezama s HDZ-om.

I dok su novinari ostali uskraćeni za izjavu čelnog čovjeka "Plesa" bilo o milijuntom putniku bilo o plaći bivšega glavnog direktora, ostaju podaci kako će najveća domaća zračna luka teško ponoviti prošlogodišnje rekorde poslovanja i zabilježenih 2,19 milijuna putnika.

Zagrebačka zračna luka u prvih šest mjeseci bilježi minus od 4 posto, a uspoređujući broj putnika u prošlogodišnjem lipnju i ovom kojega smo ispratili zabilježen je pad od 5,7 posto.

Unatoč lošim rezultatima naša najveća zračna luka namjerava postati najvećom regionalnom zračnom lukom i stati rame uz rame po broju putnika uz beogradski Surčin kao i osigurati zajamčeno drugo mjesto dok joj za vrat puše ljubljanski Brnik.

Želite prijaviti greške?