Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
26.10.2011. u 12:00

Poručio je studentici da će joj “fotoaparat vratiti kada to zatraži pismenim putem”

Damir Boras, dekan zagrebačkog Filozofskog fakulteta, ozbiljno je zaratio sa svojim studentima koji blokiraju fakultet i traže njegovu ostavku. Nakon što je izveo pokaznu vježbu iz nasilnog oduzimanja fotoaparata studentici koja je tako zaradila trzajnu ozljedu, dekan se pokušao nešto civiliziranije ponašati. Poručio je studentici da će joj “fotoaparat vratiti kada to zatraži pismenim putem”. Čemu to dopisivanje nakon što je nimalo akademski golim rukama i “usmenim putem” otuđio nečiju imovinu?

Iz Mostara u Strasbourg

Glavaša treba kandidirati 
u Europski parlament

Vladimir Šišljagić, predsjednik HDSSB, nije se zadovoljio idejom da na čelo izbornih lista postavi Branimira Glavaša pa ga je predložio i za ministra pravosuđa. A bliže se i izbori za Europski parlament.

Otkaz iz snova

Dobro ispeglana otpremnina čeka petak

Tonči Peović, direktor Zračne luke Zagreb, mogao bi biti smijenjen u petak ako skupština prihvati zahtjev sindikata koji prijeti štrajkom. Bit će zanimljivo vidjeti s kolikom će se otpremninom u tom slučaju iz Plesa išetati Peović, kojem u menadžerskom ugovoru stoje i takve sitnice poput plaćanja pranja i glačanja rublja! Bivši direktor ZLZ Boško Matković dobio je 2,4 milijuna kuna bruto otpremnine nakon što je smijenjen 2009.

Nepotrebna uprava

Općine pojele bolnice, škole, vrtiće, domove...

Davorin Mlakar, ministar uprave, prespavao je cijeli mandat bez ozbiljne namjere da racionalizira broj općina. Slobodna je izračunala da je nepotrebna birokracija samo u Dalmaciji kroz proteklih deset godina svojim plaćama i naknadama „pojela“ dvadeset nogometnih igrališta s rasvjetom, četiri sportska kompleksa s dvoranama i bazenima, deset domova umirovljenika najviše razine, deset domova zdravlja, deset klimatiziranih osnovnih škola s dvoranama, pet sigurnih kuća, dvanaest modernih vrtića i tri bolnice s po šest etaža i sedam operacijskih dvorana. Sve se to moglo sagraditi s milijardom i pol kuna utrošenih na općine.

Komentara 7

VI
vidimškoj
15:11 26.10.2011.

ovi gori barba dekan mi više baca po izgledu na mesara nego na tako uvaženu titulu dekana .\"Ali kako ono kažu da faca ne čini čovika nego odjelo, u pravu su.\" HDSSB ima od svih stranaka u Saboru najveća mudaa za reć istinu u oči lopovima ali bi mogli dobit Nobelovu nagradu za najogavniju ideju za postavljanje ljudi na izborne liste.Ipak je Glavaša osudija hrvatski sud a ne bosanski ili srpski. Druga je stvar šta se Glavaš grize kako on a ne njegov tadašnji šef mister konjak grije čeliju. O otpremninama sam već puno puta pisa da je to otvorena pljačka ovoga slipoga naroda koji još uvik šuti i gleda kako ih lopovi deru i prave idiotima. Ja bi bija sritan da nije samo Mlakar prispava svoj mandat. Možda bi bilo bolje da ga je prispava i ostatak vlade.Više bi nam para ostalo i manju štetu bi napravili.

TE
termal
17:18 26.10.2011.

Osnovno je pravilo već stotinama godina svih fakulteta - studenti trebaju poštovati svoje profesore. U moje doba, kada bi profesor unišao u prostoriju svi bi ustali. A tek dekan? Radi se o drugom. Ovu anarhistički raspuštenu generaciju studena filozofije formiralirali su ti isti profesori, pa im se sada to obija o glavu. Kako je samo asistent Kapović, jedan od predvodnika pobune, u jednoj TV emisiji prekinuo rektora Bjeliša - koji ga je odmah na licu mjesta ušutkao i podučio pristojnom akademskom ponašanju. Tu studenticu treba isključiti s fakulteta. Ali to ne treba očekivati od novinara koji u većini imaju završenu -srednju školu i znaju \"surfati\" po internetu

DU
Deleted user
13:39 26.10.2011.

He, he, he...jedna \"digresija\" ...ili \"parabola\", \"hiperbola\", ako hoćete: - Nagrada \"Saharov\", nazvana po ruskom disidentu, godišnja je nagrada koju dodjeljuje Europski Parlament u čast pojedincima ili organizacijama koji su posvetili svoje živote za obranu ljudskih prava i sloboda. Osnovanana je 1988., i dodjeljuje se 10. prosinca, na dan kada je Glavna skupština Ujedinjenih naroda ratificirala Opću deklaraciju o ljudskim pravima iz 1948., što se isto tako slavi kao Dan ljudskih prava. Prvu nagradu, 1988., podijelili su posthumno Anatolij Marčenko i živi zatvorenik Nelson Mandela, koji je iz južnoafričkog / engleskog zatvora, optužen zbog terorizma izišao tek 1990., poslije 27 godina!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?