Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šok na blagdan Cvjet

Uvredljivi natpisi na crkvi zgranuli Zadrane

grafiti na crkvi
Dino Stanin/Pixsell
28.03.2010.
u 16:10

Netko se na ovaj način očito odlučio obračunati sa župnikom koristeći situaciju da se u posljednje vrijeme piše o pedofiliji u Crkvi, komentirao je bivši dogradonačelnik Zadra Rade Škarica

Mnogobrojni vjernici ostali su danas ujutro šokirani kada su nakon izlaska s mise za blagdan Cvjetnice ugledali grafite vulgarnog sadržaja ispisane na crkvi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Zadru. Vjernici s kojima smo razgovarali osudili su uvredljive poruke upućene svećeniku koji u grafitima nije imenovan, a optužuje ga se, među ostalim, za razvrgavanje brakova.

Vjernici zatečeni

Komentar nam je dao bivši dogradonačelnik Zadra Rade Škarica.

– Netko se na ovaj način očito odlučio privatno obračunati sa župnikom koristeći situaciju da se u posljednje vrijeme piše o pedofiliji u Crkvi, pa je i autor takvo što napisao. Ništa o navodno neprimjernom životu župnika nisam čuo, a i to što je grafite pisao po crkvi autoru ne ide na čast. Ni optužbe za razvrgnuće brakova nemaju smisla jer se ovdje vode predbračni tečajevi – kazao nam je R. Škarica.

Poznaje autora?

Don Emil Bilaver, župnik poznat i po duhovnoj obnovi na Puntamici s ciljem očuvanja brakova u krizi, kaže da je autor grafita bolesna osoba koju poznaje. 

 

Ključne riječi

Komentara 47

14
14words
11:59 29.03.2010.

Zanimljivo da unatoč svoj ovoj medijskoj hajci na katoličku crkvu i svim njenim očitim grijesima crkve nikad nisu bile punije,pa hvala na besplatoj reklami...

LO
lopata
18:32 28.03.2010.

Popovi mogu biti ili pedofili ili homoseksualci ili posjecuju kurve. Tako da ne trebaju pricat o moralu, a pogotovo ne o braku.

OB
-obrisani-
09:25 29.03.2010.

Lancer, 666kamocemo, sumpor... Zanimljiv pogled na crkvu... Marija Josip, Isus, Bog, Crkva - sve izmišljotine, a 666 i sotona je nekaj kaj je ok... E pa druže, to dolazi u kompletu, nemreš vjerovati u Sotonu i njegove znakovlje i simbolele a istovremenu govoriti da je Isus Marija i ekipa - bajka... Opet kontradiktorno, ali dobro...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije