Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nije bila u moru pri zaronu

Za smrt neiskusne Njemice terete voditeljicu ronjenja

20.08.2014., Puntizela - Oko 11.30 sati na Puntizeli je gliser koji je plovio pod talijanskom zastavom naletio na njemacku drzavljanku dok je ronila. Stradala je od teskih ozljeda i amputacija dijelova tijela. Djelatnici pulske Kapetanije i sluzbenici Pom
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
25.12.2015.
u 17:11

J. K. (16) usmrtila je elisa jahte dok je s ocem ronila Fažanskim kanalom. Istraga se najprije vodila protiv talijanskog skipera (72)

Zbog teške pomorske nesreće u kolovozu 2014. godine u Fažanskom kanalu kada je u ronjenju poginula 16-godišnja J. K. iz Njemačke, tužiteljstvo u Puli podiglo je optužnicu protiv Sabine Kniewasser (47), voditeljice ronjenja Ronilačkog centra Puntižela, također Njemice.

Djevojka je smrtno stradala u naletu talijanske jahte Kon-Tiki, a istragom je utvrđeno da je talijanski skiper (72) plovio primjerenom brzinom te da je poduzeo sve radi izbjegavanja ronioca označenog crvenom bovom u moru. Talijan je u plovidbi izbjegao oca nesretne djevojke, od kojeg se djevojka odvojila i ronila bez oznake. Optužnicom se voditeljica ronjenja tereti da nije pravilno provela organizirano ronjenje te je optužena zbog počinjenja teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti, a za isto je optužen i ronilački centar u kojem je Njemica odgovorna osoba.

Kako navodi tužiteljstvo, iako je bila svjesna da su otac i kći ronioci s manjim brojem urona i da će prvi put roniti na ovom području, voditeljica ih nije upozorila da rone u blizini puta s pojačanim prometom. Uputila ih je gdje da rone, na najvećoj dubini od šest metara od dna i da se potom vrate istim smjerom natrag na mjesto prvotnog urona. Nakon toga, tvrdi tužiteljstvo, udaljila se, odnosno s roniocima nije zaronila pa nije ni imala nadzor nad ronjenjem. Po povratku ronioci su se, izbjegavajući morske struje, uputili u dublje more, djevojka se odvojila od oca i nastavila roniti plovnim područjem. Kad je izronila djevojci je elisa motora zadala smrtonosne ozljede i odsjekla neke dijelove tijela te je na mjestu preminula. 

>> Zaronio na dubinu od 72 metra bez kisika pa umro kad je isplivao 

>> 'Želim u spomen na supruga olakšati spašavanje života'

Komentara 2

DU
Deleted user
20:04 25.12.2015.

ako ce biti pravde tipa horvatincic, onda bi trebala obitelj usmrcene kupiti novi propeler ovom skiperu. najmanje to!

OB
Objektivno...
21:04 25.12.2015.

da je u pitanju Tomo Horvatinčić kladio bih se kako će to završiti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije