Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opasna igra

U Splitu šestero ozlijeđenih, a na zadarskom području troje djece u bolnici zbog petardi

petarda
Foto: Ilustracija: Borna Filic/PIXSELL
01.01.2016.
u 12:00

Troje djece, među kojima jedno teže, ozlijeđeno je na Staru godinu pri eksplozijama petardi u Zadarskoj županiji

Čak šest osoba, od kojih petero djece, u protekla su 24 sata ozlijeđena na području Splita, Podstrane, Imotskog i Omiša pri korištenju pirotehnike, izvijestila je na Novu godinu splitska policija.

Jedno je dijete zadobilo teške tjelesne ozljede, a četvero djece i jedna punoljetna osoba lakše su ozlijeđeni. U svim slučajevima se radi o ozljedama ruku, rekli su u policiji i dodali kako su od osmero djece oduzeli veću količinu pirotehnike.

Policija je još jednom podsjetila da je još u tijeku akcija "Mir i dobro" i da se pirotehnika II. i III. razreda smije koristiti samo do 1. siječnja, a prodavati se smije samo punoljetnim osobama. Uporaba te vrste pirotehničkih sredstava zabranjena je u zatvorenim prostorima i na prostorima na kojima se okuplja veći broj osoba.

 "Ponovno apeliramo i na roditelje da djeci ne kupuju i ne dozvole korištenje pirotehnike, kako bi se izbjegle neželjene posljedice po njihovo zdravlje, kao i zdravlje drugih osoba", poručuju iz PU splitsko-dalmatinske koja je proteklih dana zabilježila dva teška ranjavanja od petardi. Desetogodišnjeg dječaka iz Kaštela kojemu je petarda eksplodirala u ruci i 32- godišnjaka u Podstrani.

Troje djece ozlijeđeno pri eksplozijama petardi u Zadarskoj županiji

Troje djece, među kojima jedno teže, ozlijeđeno je u četvrtak pri eksplozijama petardi u Zadarskoj županiji, izvijestila je u petak zadarska policija.

Na staru godinu oko 16 sati u Ulici Ivana Matetića Ronjgova u Zadru u eksploziji petarde teško je ozlijeđeno 14-godišnje dijete. Pretpostavlja se da je djetetu u ruci eksplodirala petarda i teško mu ozlijedila šaku. Dijete je zadržano na liječenju u bolnici. 

Istodobno, oko 16 sati u Benkovačkom selu je prilikom paljenja eksplozivnog punjenja petarde 11-godišnje dijete opečeno u predjelu lica.  

 U pokušaju bacanja aktivirane petarde oko 21 sat u Galovcu je lakše ozljede šake zadobilo 11-godišnje dijete.

Policija utvrđuje okolnosti tih ozljeđivanja, a sve građane podsjeća da je uporaba pirotehničkih sredstava II. i III. razreda zabranjena od 1. siječnja ove godine. Policija posebno apelira na roditelje da povećaju oprez i nadzor nad djecom. Pirotehnička sredstva nisu igračke, a pri nestručnom rukovanju posebno su ugrožena djeca, poručuje policija.

>> Ne, pirotehničko iživljavanje nije zabavno. Bolno je

Komentara 6

Avatar Dr.Hook
Dr.Hook
12:12 01.01.2016.

Naplatiti im svaku kunu liječenja,mislim "pametnim" roditeljima koji im kupuju ili daju novce za ta s*anja,pa da vidimo kad će im opet past na pamet uznemiravati stare i bolesne,djecu,pse,i.t.d.

DH
dalibor.hren
13:25 01.01.2016.

Roditelje, trgovce i resornog ministra u zatvor na 5 godina!

OS
osica
13:06 01.01.2016.

Zabraniti prodaju pirotehnike. Divljaci namjerno bacaju petarde pod prozore staraca, onih koji imaju kućne ljubimce i smiju se. Nitko im ništa ne može jer je dozvoljeno." Prošlo je tih nekoliko dana terora", a oni koji imaju posljedice, vjerojatno su see opametili prekasno. Za djecu su krivi roditelji, pa neka dobro razmisle svi, što su priredili svojoj djeci i je li potreban takav vid zabave.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije