Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potvrđena kazna “Škorpionu”

Snimali ubojstvo šestorice Bošnjaka u Trnovu

milorad momić
Foto: Davor Javorović/Pixsell
31.03.2016.
u 01:00

Milorad Momić nakon rata otišao je u Francusku gdje se godinama skrivao kao Guy Monier. Tri žrtve bile su maloljetnici

Milorad Momić (52), nekadašnji pripadnik zloglasnih “Škorpiona”, pravomoćno je osuđen na 15 godina zatvora zbog ratnog zločina, mučkog strijeljanja šestorice Bošnjaka iz Srebrenice. Vrhovni sud potvrdio je presudu Županijskog suda u Osijeku.

Zvjerstvo, koje se zbilo u Godinjskim Barama u blizini Trnova 17. srpnja 1995., snimili su te se snimka i danas može naći na internetu. Zarobili su ih nakon što je Vojska Republike Srpske osvojila UN-ovu “Zaštićenu zonu – Srebrenica”.

Odvezli su ih u spaljeno vikend-naselje, u blizini borbenih položaja kako bi, tereti se, lažno prikazali da su stradali u borbama. Vezali su ih i pucali im u leđa. Ubili su najprije četvoricu, a preostaloj dvojici naredili su da tijela odnesu u spaljenu vikendicu. Potom su i njih strijeljali. Sve su ih na koncu polili benzinom i zapalili. Tri su žrtve bile maloljetne – Dino Salihović imao je tek 16, a Safet Fejzić i Azmir Alispahić 17 godina.

Prema optužnici, zločin su počinili Milorad Momić i još nekoliko pripadnika “Škorpiona”. Momić je nakon rata otišao u Francusku, gdje se skrivao kao Guy Monier. •

>> 'Slomili su mi rebra, a progutao sam zube koje su mi izbili'

Komentara 10

Avatar Nadan Vidošević
Nadan Vidošević
06:00 31.03.2016.

15g??? sramota! ovo je za dozivotnu!

SC
schwertransport
01:30 31.03.2016.

Pravda je spora ali dostizna

UM
umnjak
07:13 31.03.2016.

15 god za ovakvo visestruko ubojstvo? Evo za par godina Pupovcu jos jednog bliskog duradnika, antifašiste..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije