Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon 14 godina provedena rekonstrukcija u stanu iz kojeg je praćen Vjeko Sliško

Provedena rekonstrukcija u stanu iz kojeg je praćen Vjeko Sliško

rekonstrukcija
Marin Tironi/Pixsell
09.11.2009.
u 16:24

Nikici Jelaviću treći se put sudi zbog pokušaja ubojstva Vjeke Sliška i Jurja Dodića 1995., a je li se Sliškov Bonaparte iz stana mogao vidjeti jučer po prvi put pokušalo ustanoviti

Četrnaest godina pošto je u Maksimirskoj cesti pucano na Vjeku Sliška i Jurja Dodića, za što se treći put sudi Nikici Jelaviću, danas je u stanu u Maksimirskoj 108 a provedena – rekonstrukcija, prva u proteklih 14 godina i dva dosadašnja suđenja na kojima je Jelavić bio oslobođen.

Promatrali kretanje
Stanarsko pravo na taj stan imao je Stjepan Puljak, odnosno njegova majka, a prema optužnici, upravo je iz toga stana promatrano Sliškovo kretanje te njegove navike. Naime, te sada pomalo davne 1995. u zgradi preko puta bila je smještena Sliškova tvrtka Bonaparte. Nakon pucnjave na Sliška i Dodića počinitelj je pobjegao, a policija je tijekom očevida u ulazu zgrade u Maksimirskoj 108 a našla torbu sa šaržerima i teniskom uplatnicom na Jelavićevo ime.

Ulazak u suterenski, zapušten stan danas nije bio nimalo lagan jer iako je Puljak imao ključ, u njega se bez pomoći bravara nije moglo. Tak kad je bravar prepilio bravu na protuprovalnim vratima, sutkinja Koraljka Bumči, tužiteljica Dunja Pavliček te Jelavić i njegovi odvjetnici Anto Nobilo i Željko Dumančić mogli su ući unutra. Što se odatle moglo vidjeti, a što ne prije 14 godina danas je teško bilo reći jer se okoliš malo promijenio.

Živjele studentice
Sam Puljak u prijašnjim svjedočenjima tvrdio je da su tada u stanu živjele dvije studentice iz Mostara, a danas je prvi put spomenuo da je u stanu tada živio Adem Pošković. Nejasnoće u svojim iskazima nije bio voljan objašnjavati jer je Poškoviću prodao stanarsko pravo za stan koji nije njegov. No Puljak je zato obrazložio kako se našao u toj priči.

– Tu je priču pustio Šiškić i Jelavić je treća verzija. Prvo se stanom služio Bagarić, pa Zoran Petrović i na kraju N. Jelavić. To s Jelavićem pojavilo se nakon njihova uhićenja, a da ja imam veze s tim doznao sam kad me je sudac Ortynski neslužbeno pozvao na razgovor. U prostoriji je bio i Šiškić koji je tada vikao kako se stanom služio Jelavić te da i ja tako moram reći – kazao je Puljak.

Ključne riječi

Komentara 3

ZE
Zeljezni
16:42 09.11.2009.

dok god njihov pokrovitelj, Mesic, ne odgovara pred sudom, jelavica i slicima ce biti ugodno zivjeti u hrvatskoj.

KI
kiseljali
17:58 09.11.2009.

moji izvori mi kažu da su neki vidli tog sliška na jakši.. navodno dila s fliperima i stolnim nogometima iz Burundija a proizvode ih neka braća iz plemena Hutu i Tutsi, kažu svi da bu ušel u ogrroomnuu lovu s tim biznisem.. pa zake ondak ova farsa s ovim suđenjem ak su ga neki ljudi vidli.. koja ludnica!?!

BT
bili-tartuf
15:46 10.11.2009.

..stvarno,..sve plesé oko naséga Precidenteta,... i sve je povezano sa politickim kontra-taborima za preuzimanje vlasti,...a koristili su one kriminalce sa puno $$....-nije cúdno da Eu trazi lustraciju korupcije....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije