Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gradski bazeni Varaždin

Pokrenuta istraga protiv Natalije Žetko

Natalija Žetko
Marko Jurinec/PIXSELL
02.01.2014.
u 15:34

Sumnjaju da je kao ravnateljica Bazena od 2006. do 2011. godine, uz sudjelovanje ostalih okrivljenih zaposlenika, pribavila dvjestotinjak ugovora za rad sa studentima, kojima su na temelju ugovora o djelu redovitih studenata Bazeni preko Student servisa isplaćivali novac za rad koji nisu obavili.

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu pokrenulo je istragu protiv  Natalije Žetko, bivše ravnateljice Gradskih bazena Varaždin i članice Gradskog poglavarstva iz kvote HNS-a, te još pet osoba, zbog zlouporabe  položaja i ovlasti, utaje poreza i krivotvorenja službene isprave. Sumnjaju da je kao ravnateljica Bazena od 2006. do 2011. godine, uz sudjelovanje  ostalih okrivljenih zaposlenika, pribavila dvjestotinjak ugovora za rad sa studentima, kojima su na temelju ugovora o djelu redovitih studenata Bazeni preko Student servisa isplaćivali novac za rad koji nisu obavili.

Trećeokrivljena (38) je u ugovore upisivala da je posao uredno obavljen. Na taj način s računa Bazena Student servisu je isplaćeno 1,6 milijuna kuna, od čega je studentima proslijeđeno 1,3 milijuna kuna. Studenti su taj novac, umanjen za 10 posto svoje provizije, predavali 3, 5 i 6-okrivljenima. Iznos veći od 980 tisuća kuna Natalija Žetko i trećeokrivljena su podijelile, oštetivši Bazene za iznos veći od 1,4 milijuna kuna. 

Osim toga, javlja Državno odvjetništvo, "postoji osnovana sumnja da je prvookrivljenica od 2007. do 2009. godine zatražila od trećeokrivljenice da naloži recepcionarima da usluge koje pruža ustanova naplaćuju putem paragon blokova, bez evidentiranja kroz registar kasu, pa su recepcionari tako naplatili više od 700 tisuća kuna, a iznos od gotovo 140 tisuća kuna evidentirali kroz registar kasu kao prihod ustanove i isplatili za potrebe poslovanja ustanove i trgovačkog društva čiji je ustanova osnivač, pri čemu taj novac nije evidentiran kao prihod društva, pa nije obračunat ni plaćen porez na dobit.

Iznos veći od 98.000,00 kuna su predali petookrivljeniku koji je tim novcem plaćao obveze ustanove na koji također nije obračunat ni plaćen porez na dohodak, pa je tako prvookrivljenica proračunu uskratila sredstva u iznosu od najmanje 32.900,00 kuna, dok su novac u iznosu većem od 480.000,00 kuna međusobno podijelile prvookrivljenica i trećeokrivljenica".

>> HEP zaposlio blisku Čačićevu prijateljicu

Komentara 8

KR
krka
09:27 03.01.2014.

moj je komentar da nemam komentara pošto mi je obrisano gdje sam gospođu iz HNS-a nazvao pravim imenom, a to je po novom ZKP-u svetogrđe!!!

DA
damjanovic
08:28 03.01.2014.

Pa to je jednostavno da revizija nista ne nadje nezakonito izreka stara ruka ruku mije obraz obadvije tako i druge stvari tortu nemozes sam da jedes treba i s drugima podjelit

US
Uman SS
11:43 05.01.2014.

Članica je koje ono stranke "poštenih"?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije