Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
policijski par

Otkako lopove uhićuju usred noći, postali su Batman i Robin

Miroslav Ušljebrka,Tomislav Jović
Foto: PU zadarska
12.03.2015.
u 09:30

Dvojicu mladića iz Bibinja ovaj su tjedan dvaput u Bulevaru uhvatili na djelu

Miroslav Ušljebrka i Tomislav Jović, nagrađivani policijski dvojac koji je lani spasio desetomjesečnu bebu u pucnjavi na Bilom Brigu u Zadru, zbog njihova herojstva, ali i uspjeha u hvatanju lopova, nazivaju dream team. No, nakon dva najnovija uhićenja u gluho doba noći, neki ih kolege u šali nazivaju i – Batman i Robin. Isti ti kolege dodaju i da grad koji je, kako to i priliči glasovitoj priči o Batmanu i Robinu, svojedobno imao i diskoteku Gotham, zaista mirnije spava uz tako hrabre policajce na ulicama.

 

Nove akcije 42-godišnjeg Ušljebrke, narednika sa dva desetljeća staža, i 27-godišnjeg Jovića, koji ima tri godine staža, zabilježene su u zadarskom naselju Bulevar nakon provala u noći na ponedjeljak te u noći na srijedu. U oba slučaja pala su ista dvojica lopova!

 

Pojavili se iz mraka

Prvo se policijski dvojac u nedjelju sat nakon ponoći pojavio točno ispred trgovine u Ulici Franka Lisice u trenutku kada su lopovi provaljivali. Uhitili su na licu mjesta 17-godišnjaka i 19-godišnjaka te ih priveli. Nakon policijske obrade mladići su pušteni da se brane sa slobode i nedugo potom krenuli su u novu provalu u trgovinu, i to tek nekoliko stotina metara udaljenu od one u koju su prvi put pokušali provaliti. Ondje su čak uspjeli napuniti džepove desecima kovanica od pet kuna iz kase, ali onda su se iz mraka pojavili Ušljebrka i Jović, koji su ih i prvi put uhitili. Šok provalnika, dvojice mladih Bibinjaca, kada su vidjeli iste policajce vjerojatno je bio nemjerljiv. Završili su u pritvoru i na kriminalističkoj obradi.

Ušljebrka i Jović bili su presudni i u spašavanju života desetomjesečnoj bebi u prosincu prošle godine, kada je sumanuti Zadranin propucao oca i dijete u Bilom Brigu.

– Došli su na mjesto tragedije i prvi uočili da je i beba ranjena. Odmah su je s majkom unijeli u kola, a Joviću je na rukama beba dvaput prestala disati. Oba je puta bebi dao umjetno disanje i liječnici su rekli da je to, kao i brzina kojom su djelovali i doveli bebu u bolnicu, bilo presudno za spas djeteta – rekao nam je policijski izvor.

Nekoliko mjeseci ranije, pak, Ušljebrka i Jović bili su među presudnima i za hvatanje razbojnika koji je godinama haračio s toliko realnom maskom na licu da se uopće nije znalo da je maskiran. Taj je muškarac prije uhićenja u Zadru opljačkao 14 mjenjačnica i trgovina diljem Hrvatske, a nakon što je to učinio i u jednoj mjenjačnici u Zadru te počeo bježati automobilom, pred vozilo su izletjeli Ušljebrka i Jović te pucanjem omeli njegov bijeg, pa se pljačkaš stotinjak metara dalje predao specijalcima.

Ušli kroz prozor

Zadarski je policijski dream team hvatao još počinitelja na djelu, no događaj iz veljače ove godine zaokružuje priču o Batmanu i Robinu. Policija je, naime, dobila zadatak da pronađe muškarca s tjeralice. Ušljebrka i Jović u suradnji s kolegama saznali su gdje se skriva. Nije otvarao vrata, no nisu se smeli. Ušli su kroz prozor, stavili mu lisice i uhitili ga...

>>Beba upucana u Zadru stabilno, o njoj se brine cijeli tim liječnika

>>'Dolijali' lažni policajci koji su pljačkali ljude po stanovima

Komentara 7

GO
gospodindragovoljac1991
10:47 12.03.2015.

Kolege pravi ste. Nekada , dok sam i ja bio aktivan nisam uopće mislio da li je ovo ili ono za akciju, nego odmah po P.S-u. Dobri ste i neka Vas Sveti Mihovil čuva!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Avatar ucjena
ucjena
11:00 12.03.2015.

ti decki rade svoj posao, a mnogi cekaju bcikliste, pjesake , krivo parkirane, zasluzili su ne samo placu, nego i nagrade za svako takovo, djelo.

AX
axxvxx
09:52 12.03.2015.

Glava u torbi svaku veće, a za koju plaću???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije