Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nepravomoćno

Osuđeni Višnja i Zdravko Pevec: 'Uzeli su mi djedovinu i prezime, ostao je samo život'

Zdravko i Višnja Pevec
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
22.01.2015.
u 13:54

Na Županijskom sudu u Bjelovaru Zdravko Pevec nepravomoćno je osuđen na 2 godine i 10 mjeseci zatvora, dok je njegova supruga Višnja dobila kaznu od godine dana zatvora.

Na Županijskom sudu u Bjelovaru Zdravko Pevec nepravomoćno je osuđen na 2 godine i 10 mjeseci zatvora, dok je njegova supruga Višnja dobila kaznu od godine dana zatvora, piše RTL.

Zdravku Pevecu će se kazna umanjiti za pritvor od šest mjeseci i još za godinu i pet mjeseci ako ne ponovi djelo u sljedeće tri godine. Višnji Pevec je kazna umanjena za pritvor od šest mjeseci te je dobila zamjenu za rad za opće dobro.

"Ima Boga"

Supružnike Pevec teretilo se da su stavljali novac na privatni račun u Austriji i time umanjivali porezne osnovice te proračun oštetili za oko 26,8 milijuna kuna. Zato što su novac od povrata poreza povukli na privatni račun, tvrtku Pevec d.d. oštetili su za 3,9 milijuna kuna koje moraju vratiti u roku 15 dana od pravomoćnosti presuda.

Njihov odvjetnik Veljko Miljević najavio je žalbu na presudu. Pevec je nakon suđenja rekao da su mu uzeli djedovinu pa prezime, a ostat će mu samo život, dok je Višnja Pevec poručila da su nevini i da se nada da ima Boga.

>>Nastavljeno suđenje Višnji i Zdravku Pevec: Žele dokazati da su odgovorni bili njihovi podčinjeni, a ne oni

>>Saslušani zadnji svjedoci na maratonskom postupku Pevecima

Komentara 93

CE
cenzura
14:15 22.01.2015.

Nisu članovi SDP-a pa nije za njih izmišljen zakon o prestečajnim nagodbama po kojem su mnogo veći dugovi otpisani zaslužnim drugovima (EPH i Linićevim pajdašima).

Avatar PURGERICA1
PURGERICA1
14:23 22.01.2015.

Stvarno mi ih je žao jer su ih "preveslali" svi, od njihovih djelatnika do bankara koji su ih zapravo opljačkali. nadajmo se da će jednog dana potpuna istina izaći na sunce, ima nas koji puno toga znamo o ovoj otimačii imovine Pevecovih. Prestrašno!

ZA
zahira45
14:15 22.01.2015.

Neznam detalje ali želim im da se oporave.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije