Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
saslušani važni svjedoci

Nastavljeno suđenje Višnji i Zdravku Pevec: Žele dokazati da su odgovorni bili njihovi potčinjeni, a ne oni

Peveci
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/7
10.11.2014.
u 15:44

Prema nedavno djelomično izmijenjenoj optužnici ŽDO ih tereti za počinjenje tri kaznena djela u kojima su, kako se tvrdi, vlastitu tvrtku oštetili za oko 3,9 milijuna kuna i državni proračun RH za oko 26,8 milijuna kuna...

Saslušanjem svjedoka na Županijskom sudu u Bjelovaru danas je nastavljeno suđenje Višnji i Zdravku Pevec, bivšim vlasnicima jednog od najvećih domaćih trgovačkih lanaca.

Prema nedavno djelomično izmijenjenoj optužnici ŽDO ih tereti za počinjenje tri kaznena djela u kojima su, kako se tvrdi, vlastitu tvrtku oštetili za oko 3,9 milijuna kuna i državni proračun RH za oko 26,8 milijuna kuna. O okolnostima poslovanja jučer su svjedočili Marijana Matijević, nekadašnja glavna knjigovotkinja a kasnije direktorica kontrolinga Pevec grupe, Lidija Malčić, također glavna knjigovotkinja a kasnije direktorica računovodstva te Milenko Marković, nakon Zdravka i Višnje treća najvažnija osoba Pevec grupe.

Njihova svjedočenja potvrdila su da je u grupaciji još od 2004. godine postojala organizaciona struktura prema kojoj je točno raspoređena odgovornost za svaki od segmenata poslovanja, a to znači da Zdravko i Višnja, kako to njihovi branitelji tvrde, ne mogu ni biti odgovorne osobe za ono za što ih se tereti. -Višnja i Zdravko ne trebaju odgovarati za ovo što im se stavlja na teret i to je sve jasnije iz ispitivanja svjedoka - kazao je nakon rasprave Zdravkov branitelj zagrebački odvjetnik Veljko Miljević.Suđenje je prekinuto i bit će nastavljeno 8. prosinca kada će biti saslušani svjedoci Vesna Vrbanić i Mladen Vencl.

>>ŽDO ih sada tereti da su bivšu tvrtku i državu oštetili za 30,7 milijuna kuna

>>Višnja i Zdravko Pevec mladencima u Bjelovaru priuštili iznenađenje

Komentara 4

AC
actros
22:22 10.11.2014.

optuzeni ce biti oni koji su potpisivali,znaci direktori itd,tako ce biti i u slucaju bandic,optuzeni ce biti oni koji su potpisivali............sve ste to ucili na fakultetima ali sta ces lijepo je biti na poziciji iako su se morali potpisivati dokumenti kako je gazda trazio,kako ide ona poslovica,neznanje i gluposti, te ne stiti od kazne.......

SC
sc0rpion
17:40 10.11.2014.

za koliko je Kerum oštetio državu i nikome ništa , ima još toga

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
17:48 10.11.2014.

Taj klan Peveca je reprezentativni primjer "poduzetnika" u Hrvatistanu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije