Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
korak do presude

Saslušani zadnji svjedoci na maratonskom postupku Pevecima

Peveci
Damir Spehar/PIXSELL
08.12.2014.
u 15:37

Branitelji Pevecovih na današnjem ročištu predlagali su nove svjedoke, no sud je to ipak odbio

Maratonski sudski postupak protiv poduzetnika Višnje i Zdravka Pevec, bivših vlasnika jednog od najvećih domaćih trgovačkih lanaca, koji na Županijskom sudu u Bjelovaru traje već više od četiri godine, došao je na korak do završetka. Naime, na današnjem ročištu saslušano je i posljednje dvoje svjedoka.

Činjenično stanje utvrđeno

Doduše branitelji Pevecovih nakon svjedočenja dvoje bivših djelatnika propale tvrtke Pevec transporti predlagali su saslušanje novih svjedoka, što bi produžilo postupak, no sudsko vijeće odbilo je njihov prijedlog. Obrazlažući odluku predsjednik vijeća sudac Darko Domšić kazao je da vijeće smatra da je u dosadašnjem tijeku postupka već utvrđeno činjenično stanje te da nema potrebe za novim svjedočenjima. Time su iscrpljeni svi dokazni prijedlozi u postupku, a do zaključenja glavne rasprave preostalo je još da svoju obranu iznesu optuženi supružnici Višnja i Zdravko, nakon čega će uslijediti završne riječi predstavnika optužbe i njihovih branitelja.

Sve to bi se trebalo dogoditi 19. siječnja za kada je zakazano novo ročište koje bi ujedno moglo biti i posljednje u ovom postupku jer nakon iznošenja završnih riječi sudsko vijeće objavit će nepravomoćnu presudu čime bi se konačno okončao prvostupanjski postupak.

Svjedoci ih nisu teretili

Optimizam Pevecovih i njihovih branitelja i uvjerenost u oslobađajuću presudu, nije narušen ni nakon današnjih iskaza Vesne Vrbanić i Mladena Vencela. Dvoje bivših djelatnika Pevec transporta u svojim iskazima nisu iznijeli ništa što bi izravno teretilo njihove bivše poslodavce. Upravo suprotno, potvrdili su navode ranije saslušanih svjedoka iz kojih je razvidno postojanje hijerarhije odgovornosti u Pevec grupi, a što ide na mlin braniteljskom timu Pevecovih koji od početka nastoji dokazati da Višnja i Zdravko nisu počinitelji kaznenih djela koja im se stavljaju na teret.

U svojoj strategiji pokušavaju dokazati da ako i postoji kaznena odgovornost onda je ona na osobama koje su bile ispod Pevecovih.

>>Nastavljeno suđenje Višnji i Zdravku Pevec: Žele dokazati da su odgovorni bili njihovi potčinjeni, a ne oni

>>ŽDO ih sada tereti da su bivšu tvrtku i državu oštetili za 30,7 milijuna kuna

Komentara 2

SO
Soljženicin
17:23 08.12.2014.

nismo znali da ne smijemo uzimati novac od firma, pa ionako je to naša firma...

SV
smiljan vuk
08:55 09.12.2014.

Pa jeli nije i u Pevec transportu imao SMRANADER svoje prste kad su kamioni kupovani rijeci SMRANADERA Zdravku !! Zdravko uzmi sto vise sad cemo u EU i to ce Procu ????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije