Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tragedija u Bijelom Brdu

Osmogodišnjoj curici kuglica iz bombe prošla je kroz srce

21.02.2015., Bijelo Brdo - U ekspoloziji rucne bombe u romskoj obiteljskoj kuci preminula majka i sedmogodisnje dijete.  Policija obavlja ocevid.   Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL
Foto: Marko Mrkonjić/Pixsell
24.02.2015.
u 11:15

Bomba je eksplodirala u lijevoj ruci Zarife H. pa se pretpostavlja da ju je pokušala oteti sinu koji je poginuo s njom

Osmogodišnjoj Indiri H. čelična je kuglica iz bombe prošla kroz srce i zapela uz glavni desni dušnik. Tako ozlijeđena, izašla je iz kuće, navodno, s dvogodišnjom sestrom Samirom u rukama, i tek se tada srušila. Susjedi su je našli na ulici. Ležala je pod prozorom i ponavljala: "Mama je umrla".

Indira H. u subotu je izgubila majku Zarifu H. (35) i sedmogodišnjeg brata Samira H. u eksploziji bombe M75 u svom domu u Bijelom Brdu kod Osijeka. – Operirana je, ali je kuglica još u tijelu jer je procijenjeno da bi je trenutačno bilo vrlo opasno vaditi. Budna je, diše sama i život joj nije u opasnosti. Liječnici su obavili izuzetno dobar posao – otkriva dr. Ranko Ugljen.

Hoće li taj dio gelera trajno ostati u njezinu tijelu, pokazat će vrijeme. Pod budnim je okom liječnika. U osječkoj su bolnici i u eksploziji ozlijeđeni Indirin godinu stariji brat Valentino H. i petogodišnji Jasmin H.

Mališani su odbačenu bombu pronašli na obližnjem nogometnom igralištu uz koje je "divlje" smetlište i donijeli su je kući. Bomba je eksplodirala majci u lijevoj ruci. Policija pretpostavlja da se s djecom otimala oko bombe. Zaključak je to koji se nameće nakon obdukcije. Zarifi H. je, doznajemo, raznesena lijeva, a Samiru H. desna šaka. Majka ima i ozljede srca, mozga i trbuha. Bila je, navodno, u ranoj trudnoći.

Policija je smetlište i igralište uz koje su nađene bombe "češljala" i jučer. Nakon nesreće u kući obitelji H. pronađena je još jedna bomba. Na igralištu su bile još dvije, a u kanalu jedna. Te su bombe bile bez upaljača. – Nastavlja se pregled šireg područja – kaže Dario Premec, glasnogovornik PU osječko-baranjske. Još uvijek rekonstruiraju, dodaje, što se točno dogodilo i kako su se opasne naprave našle u rukama djece.

Zarifa H. bila je majka šestero djece, a samo najstariji Hadžija H. (12) i otac Faton H. nisu u subotu bili u kući.

>>Na nogometnom igralištu 
pronašli još bombi

>>Okrvavljeni dječak vikao: 'Mama mrtva, mama mrtva'

Komentara 3

Avatar johnny_bravo
johnny_bravo
12:44 24.02.2015.

Osobno me zanima kada će policija pretrest srpske kuće u Vukovarsko.srijemskoj županiji, a s ciljem pronalaženja ilegalnog UBS-a i MES-a?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije