Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ubio je i orobio

Optuženi: Samo želim da se utvrdi istina

zeleni trg
Foto: Borna Filic/PIXSELL
27.10.2014.
u 07:10

Mario Borić optužen je za ubojstvo iz koristoljublja jer je 20. ožujka zadavio Silvanu Nekić nakon čega joj je uzeo kartice i mobitel

– Samo želim da se utvrdi istina – bilo je sve što je na zagrebačkom Županijskom sudu, tupo zureći ispred sebe, kazao Mario Borić, optužen da je iz koristoljublja 20. ožujka ova godine u stanu na Zelenom trgu u Zagrebu ubio svoju partnericu Silvanu Nekić.

Tereti ga se za ubojstvo iz koristoljublja jer je nesretnu ženu, prema optužnici, ubio da bi se dokopao njezina novca. Ugušio ju je u njezinu stanu, nakon čega joj je tijelo prekrio dekom, a lice omotao prozirnom folijom. Nakon toga je uzeo njezinu bankovnu karticu te je dizao novac s bankomata, a povremeno se vraćao u stan u kojem je bilo tijelo i na koncu uzeo mobitel mrtve žene. Ukupno se domogao 11.700 kuna, koje je potrošio na kockanje. Borić niječe krivnju, a na posljednjem ročištu svjedočila je Milka Nekić, majka ubijene žene. Njezino svjedočenje Borić je slušao sklopljenih očiju, a ona je kazala kako su izgledali posljednji dani njezine kćeri.

– S kćeri sam se čula svaki dan, a ona mi je oduševljeno pričala da je upoznala tog čovjeka. Rekla mi je da on iz prijašnjeg braka ima dvoje djece, od kojih je jedno invalid, zbog čega mu je silno željela pomoći. Silvana je bila takva, davala je 10 kuna svakom prosjaku. A on ju je stalno tražio novac, nije mu bilo dosta što ga je hranila i što je kod nje živio. Svi smo mu pomagali, no na kraju nam je priznao da je dužan odvjetniku i kamatarima. Iznos koji smo mu dali narastao je na 40.000 kuna, a on se djecom kleo da će nam to vratiti – kazala je M. Nekić. Dodala je i da joj je kći kazala da je Borić tih dana bio jako ljut te da joj je prijetio da će je ubiti.

>> Ubio je partnericu, a potom uzeo njenu karticu i otišao kockati

Komentara 1

CA
caricazg
07:52 27.10.2014.

40 godina i kraj priče...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije