Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Monstruozan zločin

Omamljenu djevojku izvukli iz kluba pa je silovali na plaži

Mjesto gdje je silovana djevoka iz Zadra
Foto: Filip Brala/PIXSELL
1/6
11.11.2013.
u 07:39

Iako je djevojka lakše ozlijeđena, policija i dalje ustraje u tvrdnji da nije riječ o kaznenom djelu silovanja nego o spolnom odnosu bez pristanka s maloljetnicom

“Nemojte me, molim vas, ništa pitati. Užas.” Riječi su zamijenile suze. Majka silovane zadarske srednjoškolke gotovo je minutu neutješno plakala. Potpuno shrvana od boli onime što su petorica nasilnika učinila njezinu djetetu i ovoj zadarskoj obitelji uništila živote, majka je ipak uspjela kroz plač ispričati se i pozdraviti prije prekida telefonske linije.

“Seks bez pristanka”

Zadrom se u nedjelju ujutro pronijela stravična priča: na jednoj zadarskoj plaži ispred noćnog kluba maloljetnicu (17) silovala su trojica maloljetnika u dobi od 16 i 17 godina te dvojica mlađih punoljetnika u dobi od 19 i 21 godine. No to se nije dogodilo ovog vikenda.

Policija je, naime, događaj prešućivala u svojim dnevnim izvješćima punih tjedan dana, a kada je na upit novinara o ovom zlodjelu potvrdila prijavu, doznalo se da je umjesto kaznenog djela silovanja policija u kaznenoj prijavi sve okarakterizirala kao spolni odnos bez pristanka.

Sve se događalo u noći sa 2. na 3. studenog između 23 i 4 sata. Djevojka je te noći bila u društvu tih mladića, navodno svojih poznanika. Nakon obilaska nekoliko kafića krenuli su u kafić na jednoj gradskoj plaži. Tu se noć, kako smo doznali, tamo održavao koncert poznatog hrvatskog pjevača.

– Ja sam radio tu noć, ali ništa nisam ni čuo ni vidio – rekao nam je jedan od konobara. Šuti i drugi.

– Ne znam gotovo ništa. Tu sam noć radio, a o silovanju sam čuo poslije, da se dogodilo u šumi iznad plaže – rekao nam je drugi konobar. Cijeli događaj još je pod velom tajne i navoda. Tako se špekulira da su maloljetnici prije brutalnog seksualnog iživljavanja djevojci ubacili drogu u piće pa se zbog toga unatoč otporu ipak nije uspjela othrvati silovateljima. Kada su stigli u noćni klub na koncert, jedan od mladića maloljetnicu je namamio van i navodno je silovao. No prema pričama s Kalelarge, ni silovanjem se nije zadovoljio pa je potom pozvao ostalu četvoricu koja su se također seksualno iživljavala nad srednjoškolkom iz Zadra.

Iako je djevojka lakše ozlijeđena, policija i dalje ustraje u tvrdnji da nije riječ o kaznenom djelu silovanja nego o spolnom odnosu bez pristanka s maloljetnicom. Po zakonu to znači da mladići nisu djevojci prijetili i da nisu upotrijebili silu prilikom spolnog odnosa, no isto tako da ona iz nekog razloga nije htjela ili nije mogla pristati na spolni odnos.

– Mi nismo ni znali koliko je osumnjičenih za silovanje. Mi smo čuli za dvojicu, a sada čujemo da je policija privela pet osoba – rekao nam je član obitelji zlostavljane zadarske učenice.

Utjecajni roditelji mladića?

Ovakva izjava upućuje na to da se maloljetnica ne sjeća svega, a to pak otvara prostor špekulacijama da joj je nešto ubačeno u piće.

Policija nije htjela komentirati špekulacije da su tek nakon njihove obrade osumnjičeni progovorili i prokazivali jedni druge u ovom kaznenom djelu.

S maloljetnicom je navodno jutro poslije silovanja u policiju došla i majka te sve prijavila. Svih pet Zadrana privedeno je pritvorskom nadzorniku, a nakon kriminalističke obrade određen im je 30-dnevni pritvor, i to zbog opasnosti od ponavljanja djela i utjecaja na svjedoke.

Policija tvrdi da u svom redovnom izvješću nije izvijestila novinare o ovom kaznenom djelu jer ih u tome priječi zakon, odnosno zaštita maloljetnika. Odbacili su špekulacije da su događaj prešutjeli zbog navodno utjecajnih roditelja zadarskih mladića osumnjičenih za silovanje, kao i navode da su im oni zaprijetili tužbama ako informacije o događaju dođu do novinara.

Komentara 56

Avatar demokracija
demokracija
08:59 11.11.2013.

Ako je bila pod utjecajem droge, naravno da nije pružala otpor. Kakav je to zakon takvu situaciju ne koji predviđa . Štitimo sve moguće "manjine", ali silovanje je još tabu koji uvijek uništi žrtvu.

BI
billynik
08:49 11.11.2013.

Previše "navodno" u ovom tekstu.

AG
A.G.Ikonomov
09:27 11.11.2013.

Ali navode da su napadači "djeca utjecajnih roditelja" ili "iz uglednih obitelji" ne mogu više podnijeti vidjeti napisano. Čovjek ima dojam da su sva najgnjusnija i/ili najizopačenija djela u ovoj zemlji u zadnjih 20 godina počinila "djeca iz uglednih obitelji". Gade mi se te "ugledne obitelji"! Ako si odgojio takvo čudovište koje ubija okolo pijano Poršeima djecu pa bježi ili drogira i siluje djevojke, bilo rukom do lakta bilo uz pomoć pajdaša, dakle, ako si odgovoran za rast i odgoj takvih ništarija i gnjida, ne bi trebao imati NIKAKAV više društveni ugled.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije