Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Monstruozan zločin
Povratak na članak

Omamljenu djevojku izvukli iz kluba pa je silovali na plaži

Iako je djevojka lakše ozlijeđena, policija i dalje ustraje u tvrdnji da nije riječ o kaznenom djelu silovanja nego o spolnom odnosu bez pristanka s maloljetnicom

Komentari 56

Avatar demokracija
demokracija
08:59 11.11.2013.

Ako je bila pod utjecajem droge, naravno da nije pružala otpor. Kakav je to zakon takvu situaciju ne koji predviđa . Štitimo sve moguće "manjine", ali silovanje je još tabu koji uvijek uništi žrtvu.

VL
Avatar Idler 3
Idler 3
10:07 11.11.2013.

Curi iskrena čestitka na hrabrosti kaj je odmah drugo jutro smogla snage i odmah prijavila divljake. Njoj je sad potpora najpotrebnija. Ovim hrabrim "mužjacima" sad vrnut istom mjerom. U rešt med one nabildane i istetovirane krimose pa nek im tijekom dugih noći objašnjavaju kak su eto bili mladi i nisu znali kaj delaju !!!

VL
AG
A.G.Ikonomov
09:27 11.11.2013.

Ali navode da su napadači "djeca utjecajnih roditelja" ili "iz uglednih obitelji" ne mogu više podnijeti vidjeti napisano. Čovjek ima dojam da su sva najgnjusnija i/ili najizopačenija djela u ovoj zemlji u zadnjih 20 godina počinila "djeca iz uglednih obitelji". Gade mi se te "ugledne obitelji"! Ako si odgojio takvo čudovište koje ubija okolo pijano Poršeima djecu pa bježi ili drogira i siluje djevojke, bilo rukom do lakta bilo uz pomoć pajdaša, dakle, ako si odgovoran za rast i odgoj takvih ništarija i gnjida, ne bi trebao imati NIKAKAV više društveni ugled.

VL
BI
billynik
08:49 11.11.2013.

Previše "navodno" u ovom tekstu.

VL
MI
Milkica
08:18 11.11.2013.

Da stvarno, kreteni joj nisu prijetili i nisu upotrijebili silu. Samo su bila petorica na nju jednu. Mora da se onaj svjesni dio nje smrznuo od straha. Samo idiot će reći da to nije prijetnja - petorica na jednu curicu.. Zar su je trebali prebiti i izranjavati da bi se ovo smatralo silovanjem? Odlični su nam zakoni, zakonodavci još i bolji, a policija bi mogla stoput bolje kad bi htjela.

VL
Avatar babas
babas
09:57 11.11.2013.

Napili ju,izdrogirali,pa iskoristili,ni prva ni zadnja. U Americi se to smatra silovanjem,ali kod nas su i silovatelji zasticena manjina.

VL
LO
lolaaa
10:32 11.11.2013.

naravno tamo medu tom petoricom je sigurno od nekog guzonje sin...pa se sve mora sakrit...a to sta su unistili zivot toj curi i cijeloj obitelji je za policiju ocito manje bitno...

VL
ŠĆ
šćtrlj
10:39 11.11.2013.

To je postalo kao u Americi: kad se crnac očeše o bjelkinju, onda je to silovanje... kad bijelac siluje crnkinju, onda je to "spolni odnos bez pristanka" i ide uvjetna kazna...

VL
TH
than
09:51 11.11.2013.

Lijepa je nasa domovina, policija, a nadasve zakoni. Znaci, ako su joj uvalili drogu za silovanje (gle cuda tako se kod nas i 'spominje'), onda to po ovome navedenome u tekstu nije silovanje, vec spolni odnos bez pristanka. Usput njih pet, a ona sama i policija tu ne vidi nikakvu uporabu sile. E moja nesposobna policijo... Nekada je za postati policajcem trebao i neki prosjek u skoli, a danas... Cast pojedincima, nisu svi policajci nesposobni. Naravno da se tu neko stiti. To nije nista novoga kod nas.

VL
VE
veterina
21:09 11.11.2013.

zna se jako dobro tko su ti monstrumi, samo se novinari boje pisati njihova imena jer očigledno netko u policiji štiti te krvničke zločince. Kako se odmah znalo ime i prezime fatalne viki prošli tjedan čije su fotografije novinari rastezali po portalima!!!!

VL
MI
Milkica
08:20 11.11.2013.

Kako ono na policijskim automobilima piše - SIGURNOST I POVJERENJE. Presmiješno. U građana ni sigurnosti ni povjerenja u policiju. Za to treba puno više od "genijalnog marketinškog rješenja" i naljepnica na automobilima.

VL
MA
macor
13:17 11.11.2013.

Nemogu vjerovati. Spolni odnos bez pristanka zrtve ne tretira se kao silovanje. Kao u nekim arabskim zemljama jos ce zrtvu proglasiti krivom. SRAMOTA.

VL
ME
medjimurec
11:41 11.11.2013.

A sve cestitke hrvatskoj policiji , sex bez pristanka ?????? Izgleda da imamo policiju koja je u stanju samo naplacivat prometne prekrsaje i nista drugo. Ocito je neko duboko posegnuo u djep a oni po obicaju rado uzeli novac .ac . Sramota za drzavu, ova stoka je zasluzila po dvadestak godina u strogom zatvoru a policajci koji su radili na tome otkaz!

VL
ME
melinda
12:55 12.11.2013.

Budimo realni ne odobravam ovaj cin ove petorice ali cura sa 17 godina je vjerovatno htjela malo promjena i uz to vjerovatno je bila pijana i kada se otrjeznila shvatila je sta je ucinila jer zasto nije odmah otisla na policiju.Posto nije bilo ozljeda jasno da je to ona zeljela jer da te siluje 5 neiskusnih muskaraca bilo bi krvi do koljena zbog njihovog neiskustva.Mislim da maloljetnice treba da su poslije ponoci u drustvu bar 1 punoljetne osobe jer danasnje klinke su puno slobodnije nego prije i ne treba nas cuditi sto im se dogadaju ovakve stvari...

VL
AN
Andacon
10:55 11.11.2013.

Imate više na zadardanas.

VL
NA
narod1
10:52 11.11.2013.

Nije uputno prejudicirati jer svašta se danas nažalost događa, ali ovdje policija govori jedno a novinari drugo. Nejasno je tko je u pravu i koga novinari uzimaju za vjerodostojan izvor, policiju ili nekog drugog. Ako je istina to je vrlorlo ružna stvar, ali sjećam se jednom u mom je kvartu jedna cura iz ugledne obitelji optužila trojicu da su je silovali nakon izlaska iz diska. Nakon nekg vremena priznala je da ju je bilo strah doći kući prekasno pa je to izmislila. Dečki su imali velikih problema iako nisu bili krivi. Zato je danas dobro biti oprezan prije nego se ljudima potencijalno uništi živote. No ako su krivi naravno slijedi kazna. Omladina je bez kompasa i ciljeva, društvo je u krizi i nije lako danas biti mlad

VL
Avatar WalterWhite
WalterWhite
11:23 11.11.2013.

u što se to pretvara Zadar, prije nekoliko dana grupno silovanje maloljetnice, danas brutalno ubojstvo starice od 85. g., brutalno pretučen i opljačkan turist...itd., droge ko u priči, kaj Zadar preuzima ulogu hrvatskog Twin Peaksa od Sinja

VL
Avatar Arrow
Arrow
11:36 11.11.2013.

Što je to "spolni odnos bez pristanka" nego silovanje? Znači dok je osoba u nesvjesti ili omamljena svatko s njom može činiti što hoće ..... Još će žrtrva ispasti kriva.... petorica koja su u stanju iživljavati se na ovaj način kao vid provoda zaslužila su da ih se javno prokaže da svi, pogotovo djevojke, ubuduće znaju s kim imaju posla.... ovakvi se ne bi nikad više trebali slobodno šetati gradom.

VL
Avatar CORPUS OMNE . . .
CORPUS OMNE . . .
11:52 11.11.2013.

Kakvu god kaznu dobili ovi odgojno zapušteni mladići, a trebali bi dobiti najstrožu moguću jer ne vidim olakotnih okolnosti, ostaje činjenica da roditelji tih maloljetnika također moraju biti primjereno kažnjeni. Naime roditelji su zakonski odgovorni za nadzor svoje djece, njihovog ponašanja i osiguranja roditeljske pratnje u te sitne sate. Pitanje policijskog nadzora noćnih klubova na prisutnost maloljetnika također je relevantno. Sama žrtva i njeni roditelji već su kažnjeni, rekao bih doživotno. Svi spomenuti, ako imaju imalo ljudskosti i savjesti ostat će trajno obilježeni događajem, a ako su izgubili ili nisu nikad ni stekli ta ljudska obilježja trebali bi biti trajno evidentirani u memoriji bar svih onih koji su bilo kako, službeno ili neslužbeno dotaknuti ovim i sličnim slučajevima. Zadar je mali grad i svi sve znaju o svakome. To je pravedno, ali nažalost okrutno za žrtvu, koja nikad nemože dobiti potpunu satisfakciju. Obzirom na izrečeno i njeni roditelji nažalost nisu sasvim bez krivice. Unatoč "atraktivnosti" teme mediji bi trebali prestati opširno ponavljati okolnosti ovog i sličnih zločina jer time negativno doprinose cijeloj situaciji.

VL
DU
Deleted user
13:13 11.11.2013.

odmah neka crnobijela slika o opakim silovateljima i nevinoj curi. dakle, tko kaže da se ona nije sama oblokala, ili čvaknula nekakvu tabletu, kao one što tulumare u sitne sate to ne čine. dakle, ako je bila žrtva, ne znači i da sad moraju pisati hagiografije o njoj

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.