Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera Planinska

Na elaboratu navedeni naručitelji iako to nije uobičajeno

ivo sanader
Marko Lukunić/PIXSELL
19.03.2014.
u 13:30

Upitana kako se točno sjeća datuma svjedokinja je rekla da je 2012., kada je krenula afera Planinska na zahtjev direktora provjerila tko je i što radio na elaboratu.

Jelena Dragišić, zaposlena kao upravni tehničar u inženjerskom birou svjedočila je u nastavku suđenja Ivi Sanaderu i ostalim optuženima u aferi Planinska.

Kazala je kako je radila na prijepisu elaborata kojeg je napravio vještak Mate Bitanga, a u tom elaboratu radilo se o procjeni nekretnine u Planinskoj. Svjedokinja je rekla da joj je vještak donio rukom napisan elaborat, koji je ona prepisala, a sljedeći dan mu je dala taj prijepis kako bi se ispravile pogreške.

Prema njezinim riječima sve to odvijalo se 11. veljače 2009., a zadnja izmjena je napravljena 12. veljače 2009. Upitana kako se točno sjeća tih datuma svjedokinja je rekla da je 2012., kada je krenula afera Planinska na zahtjev direktora provjerila tko je i što je radio na tom elaboratu.

Odvjetnici Mladena Mlinarevića ispitujući svjedokinju kazali su da je Bitanga u svom iskazu rekao da je spomenuti prijepis dao napraviti 17. veljače 2009. Stoga ih je zanimalo da li bi se neke izmjene vidjele kao što je svjedokinja kazala da je svaka promjena koja se napravi vidljiva u njezinom računalu, a  da je po podacima iz računala na prijepisu elaborata zadnji put rađeno 11. veljače 2009.

Mlinarevićevi odvjetnici predložili su da prijepis elaborata uđe u sudski spis kao dokaz te su tražili i informatičko vještačenje no sudsko vijeće je taj prijedlog odbilo.

Svjedočila je i Snježana Jurišić koja je kazala da je lektorirala naslovnice elaborata te da je tek 2012. godine vidjela naslovnicu na kojoj je kao naručitelj elaborata navedeno Ministarstvo razvoja. Kazala je da to nije bilo uobičajeno jer se prema internim pravilima na naslovnicama elaborata nisu navodili naručitelji.

>>Bebić: Sanader je bio ljutit i rekao je da ne treba kupovati zgradu

>>Svjedokinja: Sanaderu sam odnijela čizme s četiri ćirilična C

Komentara 1

DU
Deleted user
12:16 08.04.2014.

Ma, kaj se više za....... s tim probisvjetom i gansterom. S njim treba u ćuzu na jedno 20 godina ,da tamo i umre. Bojim se da ima njih jedno 380 000 koji bi ga dragovoljno ukokali, za par kobasa. Drugo nije ni zaslužio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije