Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
objesio se

Muškarac (61) iz Gunje počinio samoubojstvo

Gunja
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
17.06.2014.
u 16:30

A. B. (61) iz Gunje nije se više mogao nositi s posljedicama poplava i štetama koje je ona uzrokovala

Mjesec dana od proboja nasipa uz Savu, poplave u županjskoj Posavini odnijele su i treći ljudski život.

Za razliku od prva dva slučaja, kada je izravni uzročnik smrti bila vodena bujica, ovaj put najveći razlog smrti je činjenica što se A. B. (61) iz Gunje nije više mogao nositi s posljedicama poplava i štetama koje je ona uzrokovala. Prema riječima mještana ovoga sela, A.B. si je u ponedjeljak, u poslijepodnevnim satima, oduzeo život tako da se objesio u pušnici u dvorištu obiteljske kuće. Susjedi kažu da je tom prilikom na zidu pušnice napisao da se ispričava djeci, ali da više nije mogao izdržati.

Živio je sam. Imao je dvije žene koje su umrle. Ima i troje djece koja žive izvan Gunje. Bio je poznat u selu kao iznimno marljiv i vrijedan čovjek. Ništa mu nije bilo teško. Ne zna se koliko puta je dragovoljno davao krv, a kćeri je prije nekoliko godina donirao i bubreg, kaže jedna od susjeda. Dodaje i da ništa nije ukazivalo na to da će napraviti nešto ovako te da se prije nekoliko dana zaposlio u javnim radovima poslije poplava. Bio je angažiran upravo u Gunji i radio je na čišćenju kuća dok do svoje nije mogao radi vode.  

Gunjanci kažu kako je prije nekoliko dana počeo plakati jer, kako je rekao, svoju kuću ne može čistiti i sređivati jer je i dalje pod vodom dok u isto vrijeme čisti druge kuće. Inače, njegova se kuća nalazi u dijelu sela koje je udaljeno tristotinjak metara od nasipa na Savi, a voda se povukla tek prije nekoliko dana.

– Vjerojatno je to sve utjecalo na njega. Tu je voda bila visoka i do tri metra. Sve mu je uništeno. Sve ono što je stjecao godinama izgubio je. Nije to više mogao izdržati i puknuo je. Ovo je stvarno tragedija za sve nas, rekla nam je susjeda.  

>> Dimnjačar protiv poduzetnice: Istražuju povezanost jednog samoubojstva i dvaju napada

Komentara 10

DO
dotur
17:29 17.06.2014.

Milanović i njegova ministarska svita samo još više bacaju ljude u očaj kada posjećuju taj poplavljeni kraj jer zrače zlobom i vidi se iz aviona da nemaju empatije. Gdje je psihološka pomoć tim ljudima?

LP
lucija.pehar
17:46 17.06.2014.

ljudi koji misle napraviti sebi nešto to nikad ne kažu.....razumijem ga...odakle početi...

VI
vječna.istina
18:15 17.06.2014.

jadan čovjek, pokoj mu duši! molimo se svi za njega i poželimo da se ovako nešto više nikad ne ponovi! a službe neka hitno šalju i psihološku pomoć u poplavljena područja!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije