Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
krvavi ljubavni trokut

Dimnjačar protiv poduzetnice: Istražuju povezanost jednog samoubojstva i dvaju napada

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
16.06.2014.
u 20:45

U priču je upleten i Miljenko Crnčec, koji se ubio u petak

Postoji li veza između samoubojstva 59-godišnjeg Miljenka Crnčeca iz Mihovljana u petak oko 21 sati u Čakovcu i uhićenja 30-godišnjeg Čakovčanina Marka Taradija dan prije? Policija o tome zasad šuti jer istraga još traje, no prema neslužbenim informacijama, ta dva slučaja možda i imaju poveznice.

“Ne znamo motiv”

Miljenko Crnčec ustrijelio se hicem iz pištolja u Ulici Janka Slogara, tridesetak metara od obiteljske kuće poduzetnice Nikoline Babić, na koju je, kako se sumnja, 30-godišnji Taradi pucao 2008. godine kad se vraćala kući iz posjeta sestri, a lani je ispred sestrine kuće u Ulici Mate Lovraka postavio i eksplozivnu napravu. Taradi je u četvrtak uhićen zbog dva pokušaja ubojstva i jedno teško ubojstvo u pokušaju. Sudac Županijskog suda u Varaždinu odredio mu je istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i zato što je pokazao upornost u napadima na Babiće. Županijsko državno odvjetništvo pokrenulo je istragu jer se sumnja da je Taradi, po zanimanju dimnjačar, 4. svibnja 2008. ispalio hitac iz pištolja prema Nikolini Babić, koja se vozila s trogodišnjim sinom u BMW-u. Promašio je, no ponovno ju je presreo u susjednoj ulici i ispalio još dva hic,a od kojih je jedan pogodio blatobran. Tereti ga se i da je tijekom prošle godine postavio ručnu bombu ne bi li usmrtio nju ili nekog od članova njezine obitelji. Bombu je, na još neutvrđeni način, osigurao tako da se ne aktivira sve do 14. studenog. Slučajno ju je tog dana dotaknuo radnik koji je orezivao živicu. Teško mu je ozlijeđeno oko, a zadobio je i druge ozljede po tijelu.

Miljenko Crnčec počinio je samoubojstvo hicem u glavu, što je jučer potvrdila i obdukcija. Je li slučajno bio u blizini kuće obitelji Babić, ne zna se. Po Čakovcu se priča o ljubavnoj vezi između nekih od članova tih dviju obitelji. Crnčec je bio poduzetnik, vlasnik knjižare Trap u Varaždinu, što objašnjava zašto je u petak pronađen pokraj automobila varaždinskih oznaka. Bio je lovac, 90-ih godina jedan od najboljih u gađanju glinenih golubova (trap je jedna od disciplina). Imao je težih zdravstvenih problema. Sin mu je Ivan Crnčec, pomoćnik ministra pravosuđa, a supruga javna bilježnica.

– Teško nam je, u šoku smo svi i ne možemo shvatiti motiv – kazao nam je Ivan Crnčec. S Nikolinom Babić nismo uspjeli stupiti u kontakt. Majka uhićenog Marka Taradija tvrdi da sin nije kriv za pokušaje ubojstva.

Nisu bili u kontaktu

– Sin mi je sad ponižen i uprljan. Ostat će bez posla, dogodine se trebao ženiti. Nije on, jadan, nikome ništa napravio, on ni vrapca ne bi zgazio! – kaže majka Nada. Na pitanje jesu li se Marko Taradi i Miljenko Crnčec poznavali, rekla je da je sin, kad je imao deset godina, hranio njegove konje.

– Mislim da nakon toga nisu bili u kontaktu – kaže. Ne zna je li poznavao Nikolinu Babić. Policija ne želi otkrivati detalje te dosad najopsežnije istrage u ovom kraju.

>> Samubojstvo u Čakovcu, policija istražuje okolnosti

Komentara 7

SL
stalno lazu
05:33 17.06.2014.

Meksicka sapunica sam tak

Avatar bosanac1951
bosanac1951
07:16 17.06.2014.

A koje li petljanije ko u filmu...ljubavni trokut, tako to često završava..

M3
Miške 3
16:00 17.06.2014.

Opet zločin, pištolji, konji, sijeno, Šlogar? Najedanput su primitivci prestali hraniti kravice i kad su maznuli lovu, počeli jahati konje kao da su Zrinski. A onda dolazi seksualni nagon, geometrijska tijela na gola tijela.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije