Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kao na Divljem zapadu

Klijentu u pošti prislonili pištolj uz glavu i oteli novac

02.09.2014., Zagreb - U prijepodnevnim satima opljackana je poslovnica poste u Golikovoj ulici, ocevid u tijeku. Photo:Anto Magzan/PIXSELL
Foto: Anto Magzan/Pixsell
27.01.2016.
u 07:15

U još jednoj u nizu pljački pošte trojica maskiranih razbojnika odnijela su desetak tisuća kuna i šokirala djelatnice i dvoje klijenata

– Gospodinu koji se zatekao u pošti prilikom pljačke jedan od razbojnika navodno je prislonio pištolj na glavu i iz novčanika istrgnuo novac – prepričao nam je građanin koji se u poštu u Jablanskoj ulici u Rudešu uputio neposredno nakon pljačke u ponedjeljak predvečer.

Maskirani razbojnici

Tek minuta, možda dvije dijelile su ga od bliskog susreta s trojicom maskiranih pljačkaša koja su oko 18.30 sati iz poslovnice pošte odnijela desetak tisuća kuna. U tom trenutku u poslovnici su bile dvije zaposlenice (40, 56) te dvoje klijenata. Napadači koji su preko lica nosili tkanine, osim zaposlenicama, zaprijetili su i muškarcu (37) koji je u poštu navodno došao promijeniti eure.

– Problem je što je Hrvatska pošta otkazala zaštitarske usluge te se na direktnoj meti razbojnika još češće nego prije nađu zaposlenici koji dožive traumu – kazao nam je građanin koji je izbjegao pljačku. Iz Hrvatske pošte poručili su da to nije točno i da se u svom poslovanju pridržavaju zakona. Prema Zakonu o zaštiti novčarskih institucija, tjelesnu zaštitu moraju imati samo veliki poštanski uredi, dok ostali moraju biti osigurani kamerama i alarmima.

Velika pljačka u Branimirovoj

Iako zagrebačka policija intenzivno traga za razbojnicima, oni im u nezanemarivom broju slučajeva uspješno izmiču iz ruku. Na to ukazuje i još uvijek nerazriješena pljačka centralne pošte u Branimirovoj ulici u Zagrebu. Nepoznati muškarac početkom srpnja prošle godine, usred bijela dana, oko 11.30 sati ušetao je u poštu. Oko vrata je nosio Schantzov ovratnik, a u rukama paket s papirićem na kojem je napisao da je riječ o bombi. Paket s nepoznatom napravom stavio je na pult ispred djelatnice (27) koja mu je u strahu za vlastiti život ubrzo predala oko pola milijuna kuna. 

Iako raspolažu snimkama s nadzornih kamera na kojima se pljačkašu jasno vidi lice, policiji očigledno nije u interesu istrage zasad odaslati snimke u javnost. Unatoč činjenici da im je pomoć građana koji su prepoznali razbojnike sa snimki u većini slučajeva dosad bila od koristi.

>>Naoružani razbojnici orobili dvije pošte u razmaku od samo 15 minuta

>>U roku od sat vremena opljačkane tri trgovine Prehrane

Komentara 3

DU
Deleted user
07:41 27.01.2016.

Ostojić se ponosi svojim ex resorom... Divlji zapad smo mi odavna. Kad bi se tim razbojnicima slučajo kada ih uhvate na putu do ispitivanja polomile ruke i noge i to na nekoliko mjesta onda bi možda bilo manje kriminala, ovako, opljačkaju, malo odsjede, izađu i nastave.

ZP
zpomper8
08:20 27.01.2016.

Postoje razbojnici koji su to i prije bili,pa "novi" jer se kreću u takvom društvu,a ima i onih koji glume "glumce" i na nekom krim filmu su našli svoj životni "put".....ali nažalost,postoje neki novi razbojnici,dileri,i sl. koji su proizvod države!Primjer:čovjek je sa 20g. starosti počeo raditi,podigao je kredit u švicarcima i za par godina uz sve to dobio je otkaz,jer je država prodala firmu nekom strancu,a njemu netreba 30 radnika,nego 15! Od tih 15 poštenih ljudi,koji su se odjednom našli na ulici bez posla i sa kreditom,neki krenu lošim putem! Primjer:od 15 ljudi koji imaju kredite i ostali su bez posla,karikirano oko 5 ih nađe neki drugi posao,drugih petorica se snalaze na naćin kako im pomažu dobrostojeći roditelji,a od preostalih petorice npr. trojica se snalaze na svakakve naćine,kao npr. povremeno rade na crno samo im zaradu uzme banka tj. sami je uplate,a dvojica odu u kriminalne vode!Jedan je neki sitni kriminalac koji pomalo šverca,a drugi je opasniji jer je na neki naćin "puko" i ne obazirući se radi kriminalne radnje bez obzira koje,samo mu je cilj na brzinu "skupiti" dovoljno za ratu kredita,za platiti režije,i za život,baš takvi pljaćkaju npr. trgovine i sl. a ponekad i neka pošta uleti!Vjerujem,kada bi se opet zaposlio kako bi prestao pljačkati ili dilati i sl. Kroz povjest je poznato kako je nastala mafija na Siciliji,radi siromaštva!Država dozvoljava bankama na neki naćin kako bi krali građane,i građane "baca" na ulicu,onda se čude porastu kriminala! Još jedan primjer,danas je pizza kao neka vrsta delikatese,a malo ih zna kako je nastala!Sluge su poslije npr. neke većere sa tanjura gazdi,uzimali ostatke i stavljali na tijesto,koje bi zalili rajčicom i zapekli,e tako je nastala poslastica PIZZA !!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije