Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oteo susjedu

Otmičaru opsjednutom Trećim svjetskim ratom 24 godine zatvora

Zdravko Kenđelić
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/7
20.03.2015.
u 18:10

Kenđelić, koji je u Njemačkoj bio osuđen za dvostruko ubojstvo, na sudu je kazao kako je život u Hrvatskoj želio provesti bez kriminala, no neimaština i depresija dovele su ga do incidenta koji je eskalirao

Čak 24 godine iza rešetaka provest će đurđevački otmičar Zdravko Kenđelić (47) prođe li presuda Ljiljane Klenko, sutkinje Županijskoga suda u Varaždinu, drugostupanjsku kušnju. Proglašen je krivim zbog otmice susjede, pucanja na policajce te potezanja pištolja, koji je držao ilegalno, na zaštitara đurđevačkog Lidla. Upravo u Lidlu počela je 8. ožujka prošle godine ujutro drama koja je okončana 24 sata potom. Kenđelića je zaštitar ulovio kako krade sapun, na što ovaj u njega uperio pištolj i kazao:

- Ja sam za koricu kruha spreman ubiti. Incident je dojavljen policiji, s kojom se taj povratnik iz Njemačke, u kojoj je bio odležao 14 godina zbog dvostrukog ubojstva, susreo tek navečer kod svoje kuće. Ne želeći s njima razgovarati, opalio je četiri pucnja u ophodnju i potom uletio u automobil kojim je susjeda upravo dovezla devetogodišnju kćerku kući. Dijete je pustio, a susjedu prisilo da ga odveze u bijeg. Nakon noći provedene u skrivanju po okolnim klijetima, Kenđelić se s otetom ženom uputio prema Zagrebu, s policijom na repu.

Specijalci iz Lučkog talačku situaciju uspješno su razriješili na jednome raskrižju na Slavonskoj aveniji.

- Čula sam da je osuđen, ali ne želim niša komentirati – kazala je danas Đurđevčanka Ana Patačko, susjeda koju je Kenđelić bio oteo. Prije je bila ispričala novinarima Večernjega lista da je provela nekoliko grozomornih sati s otmičarem. - Neću lagati, jako sam se bojala na trenutke. Govorio mi je da će me ubiti, a onda je u drugom trenutku odmah rekao da to nema smisla i da mu ja nisam ništa kriva. Nakon nekog vremena opet je okrenuo ploču i rekao: Bolje da te ubijem ja nego da pogineš u Trećem svjetskom ratu – bila je opisala.

Kenđelić je nakon odsluženja kazne 2010. godine depotriran iz Njemačke, a isprva je dobro živio od novca koji je dobio od prodaje obiteljske kuće. I sam je priznao da je novac brzo otišao jer je mnogo pio. Osiromašio je i nerijetko bio gladan. Uoči otmice sve je češće govorio o novom svjetskom ratu, o stranci koju će osnovati i koja će uništiti svijet te o izvanzemaljcima. Nakon izricanja presude zadržan je u pritvoru, u kojemu se nalazi od uhićenja na Slavonskoj aveniji.

>> Prije otmice govorio o novom svjetskom ratu

>> Otmičar u marici dovezen na sud! Optužen za pokušaj ubojstva policajaca

Komentara 3

MX
Mister X
09:15 20.03.2015.

Za na ljevanje sumporne kiseline u grlo i upotrebljavao selotep dobio bi 8 godina ( 5) ali recimo 8 je ipak smo 3 puta manje; Neki nikako da se nešto nauće iz života i od suda !

NT
nije_to_samobor
13:10 20.03.2015.

Dobio je znakovitu kaznu zbog krađe sapuna. Gotovo kao paravinja. Vjerujem da je to zato da bi si suci popravili "prosjek" dosuđenih godina!

TH
thekurcula
10:09 23.03.2015.

U stvari, da! On je ozbiljno ugrozio javnu bezbednost, ili kako se to već naziva, i kidnapovao ženu. U redu, ozbiljni su to delikti ali nije bilo ubistva, a i očigledno da mentalno nije najzdraviji, pa se 24 godine robijee čini drakonskom kaznom, slažem se.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije