Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zdravko Kenđelić

Otmičar u marici dovezen na sud! Optužen za pokušaj ubojstva policajaca

 Zdravko Kenđelić
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/9
12.03.2014.
u 13:45

Ukradenim Peugeotom Kenđelić i Patačko krenuli su prema Zagrebu gdje je policija sustigla otmičara na Slavonskoj aveniji u ranim jutarnjim satima

Koprivničko-križevačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad Zdravkom Kenđelićem (46) iz Đurđevca zbog otmice Ane Patačko (39). Utvrđeno je da je Kenđelić počinio četiri kaznena djela, a riječ je o pokušaju ubojstva dvojice policajaca, otmici žene, ilegalnom posjedovanju pištolja i prijetnji zaštitaru.

Kenđelić je u ponedjeljak oko 8.50 sati u Lidlu ukrao sapun nakon čega ga je zamijetio zaštitar kojem je zaprijetio te je na njega repetirao cijev pištolja.

Nakon što je, vraćajući se kući, zapucao prema policajcima i oteo susjedu, pobjegao je u vinogradske predjele đurđevačkog kraja. Na današnjoj konferenciji za medije Romano Vaupotić, voditelj službe koprivničke kriminalističke policije, kazao je kako su se Kenđelić i Patačko skrivali u klijeti između sela Vlaislav i Plavšinac u koju je Kenđelić provalio. Tamo su proveli noć, a iako ih je policija locirala, procijenili su da je bolje pričekati jutro.

Ukradenim Peugeotom Kenđelić i Patačko krenuli su prema Zagrebu gdje je policija sustigla otmičara na Slavonskoj aveniji u ranim jutarnjim satima.

Krunoslav Karas, načelnik PP Đurđevac rekao je da su policajci na koje je Kenđelić pucao uzvratili vatru jer nisu stigli bolje reagirati budući da nisu očekivali pucnjavu.

Kazao je i da su znali u kojem je smjeru Kenđelić otišao, ali nisu mogli odmah odrediti točnu lokaciju. Policija tvrdi kako nisu htjeli reagirati sve dok otmičar i njegova žrtva nisu stigli do Zagreba jer su bili zabrinuti za sigurnost žene.

Zdravko Kenđelić priveden je u 13.20 sati na varaždinski sud, gdje će biti ispitan u 13.30 sati. Doveden je u "marici" koprivničke policije te je na sud, u pratnji trojice policajaca, ušetao mirno i samouvjereno bez riječi.

>> Otmičareva maćeha: U zadnje vrijeme stalno je nešto govorio o revoluciji i ratu

Komentara 6

MP
mali_plavi
12:51 12.03.2014.

Greška u tekstu. treba pisati NISU pucali jer su se ukakili i pobjegli glavom bez obzira iz više razloga. 1 nisu obučeni za rukovanje vatrenim oružjem. (15 metaka godinšnje ispaljenih na gađanju nisu obuka nego više isprobavanje oružja.) 2. nespremni idu na intervencije jer nikad ne očekuju otpor. (problem malih postaja gdje svak svakog zna, za razliku od većih gradova gdje uvjek očekuješ pružanje otpora) 3. ako policajac pokazuje volju za radom, pripremljen je i razmišlja o taktici postupanja kolege ga proglase nabrijanom budalom jer bolje je bit poznat u svakoj birtiji i moć popit 13 piva nego nabavit malo bolju futrolu za pištolj, premjestit spremnik za lisice na zgodnije mjesto i kupit dobre taktičke rukavice.( pripremljen policajac razmišlja kako biti na usluzi i suosjećat se sa žrtvom a biti spreman na najgore kad postupa prema počinitelju) 4. nedaj bože da su ga ranili ili ubili danas bi bili u pritvoru jer ne postoji zakonsko opravdanje za provođenje ovlasti uporabe vatrenog oružja. U svakom slučaju bi nadrapali. Poanta priče, država je dopustila da romi kamenujuju policiju i prođu nekažnjeno, da pucaju na njih i dobiju uvjetnu kaznu da ne nabrajam ostalo, tako da možemo zahvalit jako dobrom spletu okolnosti da se ova priča završila ovako kako je.

DU
Deleted user
12:26 12.03.2014.

A to je bio neki skup sapun a ?

VE
verica2
12:57 12.03.2014.

Ne znam kakav je život čovjek imao i u kakvim se okolnostima dogodilo dvostruko ubojstvo zbog kojeg je bio u njemačkom zatvoru. Ipak, bilo mi ga je strašno žao kad sam u jučerašnjem članku pročitala da je rekao kako mu mu je bilo u zatvoru bilo bolje. Puno je nezaposlenih i mnogi su bez perspektive, ali što da počnu sa svojim životom ljudi koje, kad izađu iz zatvora, ne čeka negdje sakrivena ukrađevina? Ne treba ni govoriti da ih nitko ne želi zaposliti. Ne branim kršenje zakona ni prekršitelje, ali mi je došlo da se rasplačem kad sam pročitala da je "ukrao sapun".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije