Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uhićeni Amići

Bajo sa sinom Dragim sedam godina tukao roba Mićka

Pavo Amić
Foto: VL
07.08.2014.
u 18:33

Tjerali su ga da radi na polju i goni stoku, a uskraćivali su mu hranu

Lička policija pritvorskom nadzorniku privela je Pavu Amića (66) zvanog Bajo (na slici), njegova sina Darka Amića (40) zvanog Dragi i njegovu suprugu Nadu Amić (39). Prilikom kriminalističkog istraživanja i pretrage imanja obitelji Amić policajci su zatekli M. M. (60) zvanog Mićko s područja Garešnice koji nije imao osobnih dokumenata i za kojeg policija tvrdi da su ga protiv njegove volje zatočili, izrabljivali, ali i tukli na imanjima na području Perušića i Udbine.

Godinama bez liječnika

Policija u priopćenju navodi da su ga godinama držali u neadekvatnom prostoru, fizički zlostavljali i tjerali da za njih obavlja razne poljoprivredne i stočarske poslove bez novčane ili bilo kakve druge naknade, te da su mu pri tome uskraćivali hranu i zdravstvenu skrb, i to u duljem vremenskom razdoblju, a najmanje od 2007. godine pa do kolovoza 2014. Kako se neslužbeno može doznati, PU ličko-senjska reagirala je na anonimnu dojavu i pokrenula istragu.

Udarci i zastrašivanje

Inače se uz Pavu Amića i sina vežu mnogi prijestupi i kriminalne radnje na području Ličko-senjske županije. Prozivani su zbog neodgovarajućeg držanja konja na području Udbine, za koje su, kako se priča, dobivali državne poticaje, a o kojima se nisu brinuli te su konji žiteljima Udbine prouzročili velike štete na imanjima. Izvori koji žele ostati anonimni ističu da su Amići veliki problem u Lici jer ako im se bilo tko zamjeri ne libe se ni pretući ili na bilo koji drugi način zastrašiti te da su na području Perušića i Udbine doslovno strah i trepet.

>> Troje Ličana godinama zlostavljali i držali kao roba muškarca iz Garešnice

>> 'Ženama je bio dobar dok je imao novca'

>> Osuđen u Zadru: Zatočio djevojku, silovao je i držao na kruhu i vodi

Komentara 38

LI
lixeGZ
19:03 07.08.2014.

nisu ovi još naletjeli na prave. vjerujem da uskoro budu.

19
1995josip
19:04 07.08.2014.

Zašto ne napišete kojoj manjini pripadaju ovi kriminalci ?

SC
sc0rpion
19:00 07.08.2014.

steta za goli otok da ga vise nema bio bi pravo mjesto za takve vucibatine , policija (milicija) udri to

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije